buna ziua
5 frati se afla intr-un proces civil avand ca obiect nulitatea absoluta a unui CM dupa tatal lor si reductiunea testamentului in care tatal lor il numea legatar universal pe cel mai mic dintre cei 5 fiiai sai
Mai exact dupa decesul tatalui cel mic merge cu testamentul in mana la notar face succesiunea singur (mama nu mai era) si tine totul secret 12 ani timp in care nimeni nu a acceptat expres succesiunea insa s-au inteles asupra terenului arabil ramas de la tata si l-au impartit frateste rezultand ca au acceptat tacit mostenirea .
instanta anuleaza CM-ul insa testamentul ramane valabil pt. ca fratii nu au acceptat succesiunea in termenul de 6 luni prevazutde lege
1.Daca fratii nu au stiut de testament 12 ani insa au lucrat terenul continuu cum isi vor trece fiecare terenul la numele lui pt. ca fratele cel mic nu vrea de buna voie?
2.daca cm-ul s-a anulat dar a ramas testamentul ce vor face ceilalti 4 fii care nu au acte pe terenul pe care il ingrijesc?
s-a obtinut anularea CM in instanta. urmatorul pas este dezbaterea succesiunii, de aceasta data cu toti succesorii.
trebuie sa faceti dovada ca ati acceptat tacit succesiunea .
in ceea ce priveste testamnetul nu cred ca mai puteti cere reductiunea acestuia, intrucat nu mai sunteti in termen.
Unde se va face succesiunea , in instanta sau tot la notar ?
Cu ce ne ajuta succesiunea refacuta daca testamentul nu se poate ataca ?sau poate ne ajuta cu ceva ?
Va rog sa ma lamuriti si pe mine !
multumesc mult pt. raspunsuri ...am inteles ca sanse sunt insa care sunt primii pasi care trebuiesc facuti pt. a avea fiecare rol la numele lui?
1. sa cerem in instanta succesiunea
2. sa cerem partajul
3.testamentul va fi o piedica in clarificarea actelor ?
Testament
kywy
inainte ca socrul meu sa moara acesta a facut testament in prezenta unui notar . sotului meu in care scrie ca lasa tot fiului sau , dupa ce a murit am facut ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral
mihaimen
Stimate Doamne/Stimati Domni AVOCATI/CONSILIERI JURIDICI
Am o problema de familie: am fost 5 frati dintre care 1 a ramas in curtea parinteasca. In anul 1990 a ... (vezi toată discuția)
Drept la mostenire
nadia666
Sunt intr-un proces cu fratele meu datorita faptului ca nu m-a chemat la succesiuna dupa tatal meu .
Mentionez ca in acesti 5 ani de cand tatal a decedat am ... (vezi toată discuția)