Sunt intr-un proces cu fratele meu datorita faptului ca nu m-a chemat la succesiuna dupa tatal meu .
Mentionez ca in acesti 5 ani de cand tatal a decedat am fost in relatii bune cu fratele meu si de cate ori l-am intrebat cand facem succesiunea dupa tata imi raspundea ca este timp si nu avem de ce sa ne grabim .
Eu nu am de la tata decat pamant arabil . Casa batraneasca a ramas sa locuiasca fratele meu in ea . De la o ruda eu am afltat ca fratele meu a facut succesiunea si ma duce cu vorba . Atunci eu am facut rost de cateva acte si l-am dat in judecata pentru anularea CM-ului si surpriza ...
Fratele meu avea un testament de care eu eram strain.
Instanta a anulat CM-ul dar testamentul nu pentru ca nu am acceptat succesiunea express insa eu am acceptat tacit pentru ca posed 2 ha teren de la parinti .
In cazul in care el ramane cu testamentul , ce este de facut in continuare ?
Cum pot eu sa trec terenul meu la numele meu ?
Testamentul nu poate fi anulat, se poate cere reductiunea lui pentru a putea culege rezerva succesorala. E o actiune separata care trebuie formulata.
Dumneavoastra trebuia sa faceti dovada in instanta ca ati acceptat tacit mostenirea adica ca ati facut acte de administrare.
Am cerut redictiunea testamentului si am facut si dovada in instanta ca am acceptat tacit mostenirea cu acte de la pimarie si de la APIA si totusi nu s-a tinut cont de nimic.
Trebuie sa fac o actiune separata pentru testament ?
Sau putem iesi din indiviziune fara ca testamentul sa ne incurcea cu ceva ?
Dreptate intre frati
nadia666
buna ziua
5 frati se afla intr-un proces civil avand ca obiect nulitatea absoluta a unui CM dupa tatal lor si reductiunea testamentului in care tatal lor il ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma
Fapanuputapa
mesajul meu este un strigat de disperare pentru ca nu stiu ce sa mai fac in urmatoarea problema ; m-am casatorit in anul cand a luat fiinta CAP-ul si tata mi-a ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral
moxinel
Domnilor avocati si doamnelor avocate
Mi s-a dat de catre parinti un hectar de pamant zestre. In acelasi an s-a facut C.A.P. si pamantul m-i s-a luat fara sa ... (vezi toată discuția)