avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ajutati-ma
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ajutati-ma

mesajul meu este un strigat de disperare pentru ca nu stiu ce sa mai fac in urmatoarea problema ; m-am casatorit in anul cand a luat fiinta CAP-ul si tata mi-a dat zestre 2 ha teren arabil pe care m-i la luat CAP-ul ,dupa cativa ani moare tata si fratele nu ma cheama la succesiune......dupa revolutie am luat terenul inapoi , l-am stapanit pana astazi , l-am muncit si ingrijit , dar nu pot sa il scot de la numele lui tata(decedat) pentru ca inainte sa moara i-a facut testament fratelui meu pe tot ce avea (adica si terenul meu).Am deschis proces , s-a anulat CM-ul dar ma incurca testamentul pentru ca legea spune ca trebuia sa accept succesiunea in termenul de 6 luni .......ce pot sa mai fac eu acum casa pot sa trec acest teren in acte la numele meu pentu ca de vorba buna fratele meu nu vrea...?
Cel mai recent răspuns: Fapanuputapa , utilizator 13:35, 12 Decembrie 2010
Testamentul nu are nici o treaba...exista o decizie a ICCJ nr. IX/2007 care spune ca:
In aplicarea dispozitiilor art. 8 si art. 13 alin. (2) din Legea nr. 18/1991, republicata, stabilesc:
Beneficiaza de repunerea in termenul de acceptare a succesiunii numai mostenitorii care nu au acceptat succesiunea in termenul prevazut de art. 700 din Codul civil, iar nu si cei care au renuntat la mostenire.

Deci, daca nu ati facut renuntare expresa la mostenire, prin cererea formulata in baza legii 18/1991 pentru reconstituirea dreptului de proprietate sunteti repus in legalitate in ceea ce priveste acceptarea succesiunii, ca o exceptie de la termenul de 6 luni de la decesul autorului.

Acum nu am inteles, cum ati luat terenul inapoi? Aveti titlu de proprietate pe el, ati facut cerere in baza legii 18/1991 sau cum?
daca s-a anulat in instanta certificatul de mostenitor atunci ati avea cota egala cu fratele dvs. unde este problema dvs?
multumesc pentru raspuns ...am retrocedat terenul dupa revolutie am mers si am primit terenul de la comisia locala l-am stapanit 20 de ani dar fara acte pentru ca fratele meu nu vrea sa iesim din indiviziune adica sa stim fiecare ce este al lui ( si in ziua de azi terenul fiind tot la numele lui tata - decedat de 20 de ani-Problema care ma tine pe loc este ca nu pot sa anulez testamentul care include si terenul meu si astfel eu NU POT TREC TERENUL LA NUMELE MEU.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond funciar yvecoi yvecoi buna ziua am si eu o problema si as dori sa ma ajutati.Sant casatorita in anul cand a venit C.A.P.-ulsi am primit zestre 2ha teren pe care nu am apucat sa il ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral moxinel moxinel Domnilor avocati si doamnelor avocate Mi s-a dat de catre parinti un hectar de pamant zestre. In acelasi an s-a facut C.A.P. si pamantul m-i s-a luat fara sa ... (vezi toată discuția)
Ajutor !!! LaleauaNeagra2011 LaleauaNeagra2011 buna ziua , am si eu probleme cu o mostenire care este asa; am fost 4 frati dar din pacate doar eu am mai ramas Tata a inzestrat fiecare copil cu teren ... (vezi toată discuția)