avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ajutor !!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ajutor !!!

buna ziua , am si eu probleme cu o mostenire care este asa;
am fost 4 frati dar din pacate doar eu am mai ramas Tata a inzestrat fiecare copil cu teren agricol si cate o casuta la fiecare insa a venit CAP-ul si l-a luat
Dupa revolutie a murit mama , apoi tata a facut cerere de punere in posesie , a primit TP pe numele lui iar apoi a murit si el In curte cu el locuia fiul cel mic care nu a avut copii Me ntionez ca fratele cel mic s-a ocupat de inmormantari si de succesiuni unde nu am fost chemati niciodata In decursul a 5-6 ani au murit toti fratii mei si in curtea batraneasca a ramas sotia celui mic fara copii..
Eu doresc acum sa ies din indiviziune cu fratii(nepotii ) si sa ne trecem fiecare terenul la numele lui dar la prima infatisare am avut surpriza ca cumnata mea sa scoata un testament de la tata catre fratele meu in care scrie ca tata lasa tot fratelui.meu (sotul ei)..Noi ,nu stim ca tata sa fi facut asa ceva sidece a tinut ascuns testamentul 15 ani pentru ca acum am cerut reductiunea si s-a respins pentru ca s-a prescris termenul .
Intrebarea mea este cum pot sa devin stapana si in acte pe pamantul pe care il muncesc de 20 de ani?????
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:55, 2 Iunie 2011
poate cineva sa imi spuna daca acest testament care repet a fost tinut ascuns o indreptateste pe cumnata mea si pe mine ma inlatura de la mostenire ??
Concluzia de principiu: mi-ai lasat impresia ca esti unicul mostenitor lasand parerea ca ceilalti trei au decedat intre timp... Despre subiectul succesiunii (mosteniri) urmeaza procedura impreuna cu ceilalti frati!
cand a murit tatal dvs? daca instanta v-a respins actiunea privind reductiunea testamentara inseamna ca ati depus tardiv cererea.opinia mea este sa consultati un avocat si sa gasiti solutii pt anularea testamentului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vaduva CobraneagrA CobraneagrA am fost casatorita cu sotul meu 20 de ani dar nu am avut copii , am locuit cu socrii in aceas curte timp in care socrul meu i-a facut testament sotului meu ca ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral mihaimen mihaimen Stimate Doamne/Stimati Domni AVOCATI/CONSILIERI JURIDICI Am o problema de familie: am fost 5 frati dintre care 1 a ramas in curtea parinteasca. In anul 1990 a ... (vezi toată discuția)
Fond funciar yvecoi yvecoi buna ziua am si eu o problema si as dori sa ma ajutati.Sant casatorita in anul cand a venit C.A.P.-ulsi am primit zestre 2ha teren pe care nu am apucat sa il ... (vezi toată discuția)