avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Accize, alte taxe producere, transport ºi comercializare bãuturi ...
Discuție deschisă în Accize, alte taxe

producere, transport ºi comercializare bãuturi alcoolice

În calitate de persoană fizică, pot transpotra şi comercializa băuturile alcoolice (vin, ţuică), produse în propria gospodărie fără să plătesc impozit (accize)?
Dacă nu, ce prevederi legale încalc şi cum se sancţionează (baza legală)?
Ce documente îmi sunt necesare pentru ca această activitate să fie legală?
Mulţumesc!
Ultima modificare: Luni, 14 Februarie 2011
iscander, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionutz84 , utilizator 00:05, 19 Mai 2011
in calitate de persoana fizica nu poti transporta bauturi alcoolice(tuica) produse in gospodaria individuala decat daca esti inregistrat la autoritatea vamala teritoriala si esti platitor de accize. de comercializat e putin mai complicat deoarece trebuie sa-ti faci un antrepozit de productie tuica si rachiuri din fructe,iar bautura sa fie timbrata si etichetata conf. codului fiscal al Romaniei. prev legale sunt aspre amenda incepe de la 20.000 lei-"este interzisa detinerea in afara antrepozitului sau comercializarea pe teritoriul Romaniei a produselor accizabile supuse marcarii ,care nu sunt marcate ori marcate necorespunzator sau cu marcaje false"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea este valabila? cod vamal oltul oltul se constituie infractiune l) deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor ... (vezi toată discuția)
Vanzare tutun vrac- care este pedeapsa prevazuta de lege? ini2015 ini2015 buna ziua am si eu o mica problema... am fost prins in timp ce incercam sa vand un kg de tutun vrac, imi poate spune cineva care sunt pedepsele pentru astfel ... (vezi toată discuția)
Infractiune potrivit art 296.1 alin. 1 lit. l din cod fiscal bt02hac bt02hac buna, am primit o notificare ca sunt faptuitor intr-un proces potrivit legii nr 571/2003 art 296.1 aliniatul 1 litera L, ce ma sfatuiti? Nu am inteles mare ... (vezi toată discuția)