avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... ordonanta presedentiala
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

ordonanta presedentiala

Introdusa la judecatorie pentru ca instanta sa constate ca X a intrerupt nelegal furnizarea curentului, pe rolul instantelor fiind spre solutionare si alte litigii printre care si unul privind evacuarea (actiune intentata de X).

X fomuleaza intampinare si solicita respingerea OP pentru ca in contractul existent e o clauza ca öricce litigiu nerezolvat pe cale amiabila vca fi solutionat de Curtea de arbitraj.
X formuleaza si reconventionala - obiect evacuare.

E admisibila OP pentru ca judecatoria sa-l oblige pe X sa redea curentul sistat nelegal si fara autorizarea instantei?

E admisibila reconventionala avand ca obiect evacuarea daca aceasta face obiectul pe fond a unui alt dosar?

Cum se va pronunta instanta cu privire la exceptia de necompetenta materiala?
Cel mai recent răspuns: MIXAM , utilizator 16:19, 14 Aprilie 2011
Buna ziua,
ordonanta presedintiala este o actiune temporara si care trebuie sa justifice urgenta si mai ales ca nu se poate judeca fondul cauzei. Daca este specificata o clauza abitrara in contract nu este de ajuns pt ca Curtea de Arbitraj sa fie investita (trebuie precizata specific: Curtea de arbitraj din municipiul X ).
Este greu ca prin ordonanta presedintiala sa se redea curentul sistat pe perioada procesului principal. Reconventionala daca este formulata in cazul ordonantei nu poate fi admisibila. Este competenta si instanta de judecata in cazul in care partile nu au stabilit exact conditiile de arbitraj.
Am gasit practica in acest sens Judecatoria sect 1 s-a pronuntat in favoarea celui care a ramas fara utilitati sistate in mod abuziv de prorpietarul spatiului
[ link extern ]

Apoi s-a mentionat in contract care curte e investita pentru a judeca orice litigiu.

Exista si un dosar penal pe rolul parchetului, o rezolutie de procuror prin care acesta a dispus sa se reia furnizarea utilitatilor si alte kestiuni. Pana acum din luna octombrie nu s-a solutionat in nici un fel OP, sunt invocate care nu le judeca instanta, sunt amanari pe motiv de boala a avocatului soc X.

Judecatoria si-a declinat competenta in favoarea tribunalului, care a inregistrat dosarul sub un alt numar, s-a stabilit termen conform site-ului portalului instantelor dar nu a emis citatie procesul avand termen in 08.03.

Sa inteleg ca tribunalul nu emite citatii in procesele avand ca obiect ordonanta presedentiala?
A emis si tribunalul (mai greu) citatie si gata procesu' s-a admis, problema e ca e greu cu redactarea iar paratul nu vrea in ruptul capului pana nu exista hotararea sa reia furnizarea utilitatilor sistate in mod nelegal. #-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedentiala MIXAM MIXAM In contract e prevazut ca solutionarea oricarui litigiu se va pe cale amiabila sau la curtea de arbiraj. S-a introdus Ordonanta presedentiala la judecatorie ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare hecla hecla Buna ziua . As avea cateva intrebari, sper sa ma puteti ajuta. 1.am depus o contestatie la executare si suspendare a executarii, am si avut deja 2 termene de ... (vezi toată discuția)
Contract chirie expirat - chiriasul refuza sa paraseasca imobilul. edward_zone edward_zone Buna ziua, Problema mea este urmatoarea: Eu, persoana fizica, am inchiriat catre o persoana juridica un spatiu comercial. Chiriasul a uitat de 3 luni sa ... (vezi toată discuția)