avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de invaliditate

Buna ziua ,as dori sa va intreb daca marirea pensiei care a intrat in vigoare de la 1 ianuarie 2011 este valabila si pt. pensia de invaliditate ,mentionez ca am lucrat in grupa antai de munca zece ani.Multumesc
Cel mai recent răspuns: stavarion16 , utilizator 15:06, 14 Februarie 2011
Cu ce data(luna) si in ce an,v-ati deschis dreptul la pensie de invaliditate ?
Ultima modificare: Luni, 14 Februarie 2011
Carp Mircea, utilizator
Am fost pensionat la 1 februarie 2009.
Nu beneficiati de acesta majorare.Vi s-a aplicat O.U.G.209/2008 direct la deschiderea dreptului la pensie de invaliditate.Uitati-va la punctul (G) din decizie.De acesta majorare beneficiaza doar cei care si-au deschis dreptul la pensie pana la 02/11/2008inclusiv.
Va multumesc.O zi buna va doresc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand voi primi restanta de 50% din punctajul suplimentar pentru activitatea in grupa i de munca? alexandruteutisan alexandruteutisan In anul 2008 am esit la pensie, la limita de virsta (50 ani) am lucrat 30 ani din care 14 ani si 8 luni grupa 1. Cind sau calculat grupa, am primit numai pe 7 ... (vezi toată discuția)
Punctajul suplimentar pentru activitatea lucrata in grupa de munca bluciana bluciana buna ziua, tatal meu a iesit la pensie in noiembrie 2009, are 19 ani si 3 luni de grupa 1, va beneficia de majorare? (vezi toată discuția)
Pensii majorate andryzs andryzs Pt. activitate de munca gradul II intre anii 1981-2001 se aplica majorare la pensii in anul 2011 ? mentionezi ca ca persoana in cauza beneficieaza de pensii ... (vezi toată discuția)