avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordarea unui salariu mediu pe unitate la nasterea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordarea unui salariu mediu pe unitate la nasterea unui copil

1-Sunt mamica unui copilas nascut in luna noiembrie 2010 si as dori sa intreb daca pot sa solicit institutiei la care lucrez, un salariu mediu pe unitate, pentru nastere unui copil, conform Contractului Colectiv de Munca Unic la Nivel National pe anii 2007-2010, Art. 51, lit c).
2-Articolul 13, alin.1 din Legea 285/2010 privind salarizarea pe anul 2011 a personalului platit din fonduri publice se refera si la acest "salariu mediu pe unitate pentru nasterea unui copil" in sensul ca acesta nu se mai acorda?
Cel mai recent răspuns: aianaa , utilizator 15:49, 14 Februarie 2011
Dreptul dvs. a luat nastere in noiembrie 2010 cand CCMN 2007-2010 era in vigoare cu siguranta- consider ca nu are relevanta in situatia dumneavoastra daca in acest moment CCMN 2007-2010 mai este in vigoare. Mare atentie insa- drepturile izvorate din contracte colective se prescriu in 6 luni, deci daca in 6 luni de la data nasterii copilului nu ati solicitat in instanta acordarea acestui drept pierdeti dreptul de a-l mai solicita.
Legea 285/2010 se refera la drepturile aferente anului 2011, dreptul dvs a luat nastere in anul 2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca unic la nivel national iuliastef iuliastef Buna ziua Contract colectiv de munca unic la nivel national 2011-2014 nu exista sau nu a intrat in vigoare . Este adevarat ? Stiti ceva ? Multumesc ... (vezi toată discuția)
Drepturi banesti pentru mamele care au nascut lucialuca lucialuca Buna ziua! Care sunt drepturile banesti de care beneficiaza o femeie care a nascut, fiind angajata intr-o unitate de stat (spital), in afara de indemnizatia de ... (vezi toată discuția)
Nu mi s-a dat prima de nastere desi unei colege i s-a dat AlinaLavinia AlinaLavinia lucrez la Spitalul Alexandru Obregia, si am intrat in concediu Ingrijire Copil. Am intrebat inainte sa nasc si dupa la dep.Resurse Umane daca voi primi Prima ... (vezi toată discuția)