avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nu mi s-a dat PRIMA DE NASTERE desi unei colege i s-a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nu mi s-a dat PRIMA DE NASTERE desi unei colege i s-a dat

lucrez la Spitalul Alexandru Obregia, si am intrat in concediu Ingrijire Copil. Am intrebat inainte sa nasc si dupa la dep.Resurse Umane daca voi primi Prima de Nastere. Mi s-a spus ca din anul 2010 nu se mai acorda deoarece Spitalul nu mai are fonduri. Nu am mai facut cerere. Am aflat dupa 6 luni dupa ce am nascut ca unei colege, care a facut cerere, i s-a acordat Prima de nastere. Imi mai pot primi dreptul?
Cel mai recent răspuns: guerila , utilizator 21:05, 23 August 2010
Probabil ca aceasta experienta va va face sa nu va mai luati dupa... vorbe si, in viitor va veti solicita drepturile in scris.
Prima de nastere este prevazuta in contractele colective de munca la nivel de unitate sau Contractul Colectiv Uni de Munca pe economie 2007-2010, in vigoare.
Solicitarile se fac in scris cu nr. de intrare , nu pe vorbe. Daca solicitati verbal tot verbal o sa vi se dea...sfaturi ,,nu se acoda"
Legal este un salariu mediu pe unitate conform art.51 lit c) din CCMN.
Daca aveti curajul va mai spun ca drepturile salariile se pot cere in instanta in termen de 3 ani de zile.
Important este faptul daca CCM la nivel de unitate era in vigoare la data in care ati nascut!
va multumesc mult! Dupa ce am aflat...am fost intr-adevar si am facut cerere pentru acordardarea primei de nastere. Ma gandeam...daca am depus-o prea tarziu...dupa 6 luni, voi mai primi prima?
[ link extern ]

conform notei din pagina 4, unii bugetari refuza plata salarului bonus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu bonus pentru nastere history history Am nevoie de un sfat.Sunt medic rezident,am nascut in februarie,am facut cerere pentru acordarea bonusului de nastere,dar cei de la spital mi-au zis ca nu mi ... (vezi toată discuția)
Neacordarea primei de nastere ContSters76877 ContSters76877 Buna ziua! Am nascut in august 2008. Am depus cerere pentru prima de nastere in septembrie 2008 la registratura spitalului in care lucrez. Pana acum nu am ... (vezi toată discuția)
Drepturi banesti pentru mamele care au nascut lucialuca lucialuca Buna ziua! Care sunt drepturile banesti de care beneficiaza o femeie care a nascut, fiind angajata intr-o unitate de stat (spital), in afara de indemnizatia de ... (vezi toată discuția)