avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu bonus pentru nastere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu bonus pentru nastere

Am nevoie de un sfat.Sunt medic rezident,am nascut in februarie,am facut cerere pentru acordarea bonusului de nastere,dar cei de la spital mi-au zis ca nu mi se da deoarece nu este semnat ccm si oricum nu sunt bani.Cererea este depusa de 8 luni dar nu am primit nici un raspuns scris cum am solicitat.Ce pot face in conditiile astea?:-/Mai pot spera ca-l voi primi?Sa mai fac o cerere?Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 6 Decembrie 2005
history, utilizator
Cel mai recent răspuns: cleodora , utilizator 00:14, 7 Ianuarie 2007
Am nevoie de un sfat.Sunt medic rezident,am nascut in februarie,am facut cerere pentru acordarea bonusului de nastere,dar cei de la spital mi-au zis ca nu sunt bani pentru asa ceva si oricum spitalul nu a semnat ccm.Cererea e depusa de 8 luni si nu am primit nici un raspuns scris,cum am solicitat.Ce pot face in conditiile astea?:-/Mai pot spera ca il voi primi?Sa mai fac o cerere?Multumesc anticipat!
Am nevoie de un sfat.Sunt medic rezident,am nascut in februarie,am facut cerere pentru acordarea bonusului de nastere,dar cei de la spital mi-au zis ca nu sunt bani pentru asa ceva si oricum spitalul nu a semnat ccm.Cererea e depusa de 8 luni si nu am primit nici un raspuns scris,cum am solicitat.Ce pot face in conditiile astea?:-/Mai pot spera ca il voi primi?Sa mai fac o cerere?Multumesc anticipat!
Ai dreptul de a beneficia de "bonus pt nastere" reperezentand un salariu de baza platit de unitate mamei.
Chiar daca angajatorul nu a semnat ccm la nivel de unitate sau nu exista ccm nici la nivel de ramura, se aplica obligatoriu ccm la nivel national care are prevederi minime si obligatorii pentru toti angajatorii si angajatii.(conform art.3 )
Mai trimite o adresa de revenire la cererea initiala (sa ai dovada ca ai depus-o, respectiv confirmarea de primire sau nr de inreg de la unitate pe exemplarul tau) si spune ca soliciti acest lucru conform art.51 lit.c) din Contractul Colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2005-2006;
Aceeasi problema o am si eu. Copilul meu e nascut tot in februarie si cererea privind acordarea acestui salariu mi-a fost respinsa pe motiv ca firma nu dispune de fondurile necesare acordarii acestui salariu.
Mie nu mi se pare ca asta ar fi problema mea, si nu mi se pare corect nici sa renunt la dreptul meu.
Problema este ca nu ma pot intelege cu ei deloc din acest punct de vedere. O tin una si buna ca nu sunt obligati sa-l respecte.
Firma are mult mai multi angajati decat 21, au si fonduri pentru ca petrecerile, team-bilding-urile si alte cele se tin lant, dar nu inteleg de ce refuza sa respecte acest contract.
Nu as vrea sa ma multumesc doar cu raspunsul lor, dar nici nu stiu ce as putea sa fac mai departe.
Ce ma sfatuiti?
Va multumesc!
Helloooou!!!
Ma ajuta si pe mine cineva?

Alte discuții în legătură

Salariu bonus la nastere atlantiana atlantiana Vechiul salariu bonus la nastere, pe care l-am solicitat si primit acum 3 ani la nasterea primului copil, a devenit intre timp, in [b]CCMN 2007 - 2010[/b] ... (vezi toată discuția)
Nu mi s-a dat prima de nastere desi unei colege i s-a dat AlinaLavinia AlinaLavinia lucrez la Spitalul Alexandru Obregia, si am intrat in concediu Ingrijire Copil. Am intrebat inainte sa nasc si dupa la dep.Resurse Umane daca voi primi Prima ... (vezi toată discuția)
Prima pt. nastere saradina saradina este adevarat ca firma la care lucrez este obligata sa-mi dea o prima la nasterea copilului cu toate ca acest lucru nu este stipulat in contr. colectiv de ... (vezi toată discuția)