Vechiul salariu bonus la nastere, pe care l-am solicitat si primit acum 3 ani la nasterea primului copil, a devenit intre timp, in CCMN 2007 - 2010 „salariu mediu pe unitate“.
Totusi, CCM la nivel de ramura sanitara 2008 - 2010nu preia modificarea, ci prevede acordarea unui salariu de baza, la nasterea fiecarui copil.
Art 238 Codul Muncii: un CCM nu poate stabili drepturi la nivel inferior celor prevazute in CCM la nivel superior.
Eu am depus azi cerere la SCJU Constanta pentru „salariul bonus“, cu ocazia nasterii celui de-al doilea copil. In cerere am specificat ce prevede CCM la nivel de ramura saniara si ce prevede CCMN si am cerut sa mi se acorde suma mai mare. Mi-e insa neclar daca ar trebui sa primesc salariul de baza (al carui cunatum il stiu) sau un salariu mediu pe unitate (pe care nu am cum sa il calculez, neavand acces la datele financiar-contabile ale spitalului).
Are cineva idee, cum pot afla care e salariul mediu in SCJU Constanta si care e suma care mi se cuvine: salariul meu de baza, salariul mediu pe unitate, ori suma mai mare dintre acestea?
Prima de nastere
LUMI1971
Am avut o salariata,cadru didactic,incadrata pe perioada determinata,care a nascut pe 30 august 2007.Incepand cu 01.09.2007 s-a mutat la alta unitate ... (vezi toată discuția)