avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Oare cand o fi si la noi ceva clar!?!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Oare cand o fi si la noi ceva clar!?!

In cazul unei cereri de separare consum gaz, Distrigaz cere acordul titularului de bransament. Intreb si eu, care este hotarator:
- art. 17 din REGULAMENT PRIVIND ACCESUL LA SISTEMELE DE DISTRIBUŢIE A GAZELOR NATURALE ( aprobat prin HG 1043/2004, publicata in Monitorul Oficial nr. 693/02.08.2004) sau art. 85 din LEGEA GAZELOR
nr. 351/2004 publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 679/28 iulie 2004?
Titulara de bransament nu vrea sa imi dea acordul iar eu am dus la gaze declaratie notariala pe propria raspundereca despagubesc pe cel ce a investit in bransament, document pe care, cei de la birou acces gaze nu au vrut sa mi-l primeasca. Tot Distrigaz imi spune ca sa dau in judecata titularul de bransament dar eu nu stiu daca nu rtrebuie sa-i dau si pe ei pentru ca imi refuza trimiterea unui om in teren pentru a stabili exact care este situatia si la ce trebuie sa se refere acordul. Eu cat si specialisti de la firme de instalatii imi zic ca nu am nevoie de folosirea coloanei ci doar a bransamentului pentru separare consum.
Multumesc celor ce imi pot da ceva lamuriri.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 19:17, 14 Februarie 2011
Este caz tipic de "abuz de drept al dreptului de proprietate" care se poate rezolva doar in instanta.Respectiva va fi obligata sa va dea dreptul acesta , prin hotarare judecatoreasca deoarece si gazele, ca si bransament apa, curent electric , sunt necesitati sociale, pe care nu le poate impiedica nimeni, prin uzul excesiv al dreptului -cu atat mai mult cu cat d-voastra v-ati exprimat clar, prin acel act, ca sunteti de acord sa o despagubiti.
Poate daca ii veti explica persoanei respective acest lucru si ii spuneti ca puteti obtine si ceva daune pt.rea credinta, poate o veti convinge.Prin instanta dureaza ceva mai mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firme verificari si revizii de instalatii si gaze constantin2009 constantin2009 Conform noilor relementari verificarile si reviziile instalatiil de gaze a devenit o activitate liberalizata . Poate cineva sa -mi spuna in ce MO sunt ... (vezi toată discuția)
Racordarea la gaze andre-alina andre-alina Buna seara!Locuiesc la curte int-o curte comuna cu alti @ vecini>problema mea este faptul ca nu imi dau acordul sa ma leg de teava de gaze care exista deja in ... (vezi toată discuția)
Ilegalitati in cazul inexistentei unei asociatii de proprietari istanmoni istanmoni As dori sa va expun mai intai un pic situatia: un imobil cu 12 apartamente; bransamentele la utilitati sunt facute astfel: la gaze pe numele proprietarului ... (vezi toată discuția)