Buna seara!Locuiesc la curte int-o curte comuna cu alti @ vecini>problema mea este faptul ca nu imi dau acordul sa ma leg de teava de gaze care exista deja in curte unul cerand 1000 DE EURO iar celalalt nu vrea deloc si fara nici un motiv doar pt faptul ca suntem certati.Am fost la cei de la Distrigaz si mi-au zis ca nu ma pot ajuta sa imi pun centrala electrica daca vecinii nu imi dau acordul nu ma pot ajuta cu alt bransament pt ca la adresa mea exista deja un bransament si nu ii poate obliga sa imi dea acordul ei nu au nici o treaba cu asemenea probleme.Totusi vecinii mei au tot bransamentul de gaze pe peretele meu si proprietarul care a fost inaintea mea nu le-a dat acordul sa monteze instalatia pe acel perete care este al meu si nici nu au cerut acordul.Am citi in legea gazelor nr 351/2004-legea gazelor art 85 alin 1 litera g ca imi pot pune gaze si fara acordul lor cu o declaratie notariala ca ii despagubesc cu 1/3 di investitia facuta atunci dovedita cu acte ,chitante.Ce ma sfatuiti?
Faceti o cerere scrisa pe care sa o trimiteti prin posta cu confirmare de primire catre Distrigaz cu motivarea legala mentionata, solicitind in mod explicit si motivarea de catre Distrigaz a acestui raspuns. Asteptati raspunsul acestora. Daca este pozitiv, atunci ati rezolvat problema.
Daca nu, atunci puteti solicita, in baza aceluiasi temei legal, printr-o actiune in instanta, obligarea celor de la Romgaz de a va realiza bransamentul (obligatie de "a face"). Pentru aceasta ar fi foarte indicat sa va angajati un avocat.
Mai departe....succes! Si sarbatori fericite, in care vecinii dvs. sa fie luminati de Cel de Sus pt. a intelege ca si ceilalti oameni au dreptul la rezolvarea unor necesitati, ca si ei!