avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Debransare de la reteaua de distributie gaze naturale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Debransare de la reteaua de distributie gaze naturale

Bună ziua,
Am o problemă în care am fost implicat fără nici o vină.
În anul 2004 în urma unui proiect și a aprobărilor de rigoare, mi-a fost instalată la imobil alimentarea cu gaze naturale. Instalația a fost efectuată separat, din branșamentul comun al vecinului, cu aparate de măsură separate.Deoarece de doi ani de zile vecinul nu a lăsat lucrătorii de la gaze să citească aparatele de măsură, în urmă cu o lună de zile cei de la distrigaz au luat hotărîrea de a muta aparatele de măsură la limita proprietății, pe domeniul public. Au tăiat din stradă vechiul branșament și au montat un alt branșament din care să fiu legat atât eu cât și vecinul.
Au montat pe domeniul public,cu avizul autorității publice locale, în dreptul proprietății vecinului două cutii în care să monteze aparatele de măsură.Cei de la distrigaz mi-au spus să-mi întregesc instalația de gaze până la cutia cu aparatul de măsură cu o firmă autorizată, pe cheltuiala mea. Am realizat acest lucru, după care lucrătorii de la distrigaz au venit și au demontat cutia mea, spunând că vecinul nu este de acord ca aparatul meu de măsură să fie montat în dreptul gardului său( pe domeniul public).Precizez că vecinul este un om cu probleme medicale . Neexistând o altă soluție, le-am spus să monteze aparatul de măsură pe peretele casei mele, dar aceștia nu au fost de acord. În prezent cei de la distrigaz nu au nici o soluție, iar eu de o lună nu am gaze, cu toate că nu am nici o datorie la plata utilităților.Consider că am fost debranșat ilegal.
Aș dori să mă sfătuiți ce să fac, deoarece nu pot face mâncare, nu pot încălzi apă să fac baie.
Vă mulțumesc.

Alte discuții în legătură

Cine suporta cheltuiala cu mutarea contorului de gaze din curte in afara proprietatii 80raducu 80raducu Doi vecini locuiesc in același corp de cladire dar au intrari separate. Acestia au instalația de gaze comuna,dar separată, in sensul că, pe conducta de ... (vezi toată discuția)
Radet nu-mi aproba debransarea din cauza unui vecin!!!! Anaalina Anaalina Deci , o sa incerc sa fiu cat se poate de scurta sa nu plictisesc pe nimeni. Asadar : am reusit si ne-am montat centala pe gaze. Insa unul dintre vecini ... (vezi toată discuția)
Instalatie gaz - constructor - client Marius445 Marius445 Buna ziua, Am cumparat o casa in luna septembrie, care face parte dintr-un triplex, casa mea fiind la mijloc. A aparut o noua lege legata de racordarea ... (vezi toată discuția)