avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... cine suporta cheltuiala cu mutarea contorului de gaze ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

cine suporta cheltuiala cu mutarea contorului de gaze din curte in afara proprietatii

Doi vecini locuiesc in același corp de cladire dar au intrari separate.
Acestia au instalația de gaze comuna,dar separată, in sensul că, pe conducta de gaze din curtea primului, după contorul și instalația de gaze al acestuia este montat contorul de gaze al celuilalt. Contorul de gaze al celui de-al doilea este montat pe peretele proprietatii primului, astfel ca citirea celor doua contoare se face pe proprietatea primului. Ambii au contracte de furnizare separate, ba mai mult, cel de-al doilea are instalatie noua, avand proiect și aprobari în care i s-a lasat contorul de gaze in curtea celuilalt.
În prezent, primul vecin nu mai lasa reprezentanții distrigaz sa citeasca contoarele, fapt pentru care reprezentantii distrigaz au luat hotararea sa mute ambele contoare la strada, in cutii separate.
În aceasta situatie cine ar suporta cheltuielile respective ?
Va mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: zatara76 , utilizator 20:24, 17 Martie 2015
....aparatura ce contorizeaza consumul dvs si al vecinului de gaze naturale este proprietatea furnizorului...asadar costurile pentru lucrarea de mutare in cutii pe strada trebuie sa le suporte compania de gaze...Cu respect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare de la reteaua de distributie gaze naturale 80raducu 80raducu Bună ziua, Am o problemă în care am fost implicat fără nici o vină. În anul 2004 în urma unui proiect și a aprobărilor de rigoare, mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Instalare gaze dmd75 dmd75 Buna ziua.Am cumparat anul trecut un imobil.-corpul 6 parter ,situat in localitatea x ,strada A, nr b ,inscris in Cartea Funciara nrC a localitatii ,cu nr ... (vezi toată discuția)
Bransare apa.buna ziua,anul trecut sa schimbat conducta de apa pe strada,noi ... mary50 mary50 Buna ziua,anul trecut sa schimbat conducta de apa pe strada,noi suntem proprietari a locuintei dar locuim in curte comuna cu chiriasi a primariei. Am cumparat ... (vezi toată discuția)