avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietate bransament gaz
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietate bransament gaz

In urma cu 10 ani am achizitionat un apartament care avea instalatie de gaz realizata (singurul din acel bloc) . Dupa vreo 3 ani mi-am dat acordul pt ca un vecin sa se intepe in teava de gaz, in calitate de prim investitor, drept dobandit odata cu cumpararea apartamentului, cf codului civil, investitia fiind realizata de cel de la care am cumparat apartamentul). Asociatia si-a dat acordul si ea, nu au fost nici un fel de probleme. Dupa alti 3 ani mi-am pus centrala termica, din nou am avut acordul asociatiei, nu au fost probleme. In urma cu 2 ani, nelocuind in acel apartament am observat intr-una din zile ca se realizeaza extinderea bransamentului de gaz catre alti vecini, fata de care eu nu mi-am dat nici un acord. Intreband la gaz am aflat ca au inceput lucrarile pe baza acordului dat de vecinul caruia i-am dat voie sa se branseze. Am stopat lucrarile , cerand ca pana la despagubirea mea sa nu se realizeze nici un bransament. Ma trezesc insa, acum, ca presedintele asociatiei a luat legatura cu cel de la care am cumparat apartamentul si imi spune ca, de fapt, i-a cedat asociatiei dreptul aferent investitiei (au o hartie de mana, datata anterior cumpararii de catre mine a apartamentului) si ca, de fapt, asociatia este proprietara tevii de gaz. Nu mi-a comunicat acest lucru pt ca acedat acest bun inainte de vanzarea imobilului si face ce vrea cu bunul lui. Daca este asa, de ce atunci cand am dat acordul vecinului asociatia nu mi-a spus nimic, nici cand mi-am pus centrala? De ce apare aceasta hartie semnata de mana intre cei doi acum in 2016? In acest caz, ce pot face? Pot cere garantia de evictiune in acest caz pt ca la data vanzarii nu mi s-a adus la cunostinta acest lucru? Putea sa cedeze investitia asociatiei daca era singurul apartament din imobil cu gaz? Ce ma sfatuiti sa fac? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: g_p , utilizator 16:21, 24 Noiembrie 2016
Buna seara,
Acordul dat printr-o hartie de mana nu e valabil fiind vorba de un bun imobil.
Teava de gaze de care faceti vorbire nu se putea vinde decat cu un contract de vanzare cumparare autentic incheiat intre vechiul proprietar si asociatie.
Cel mai probabil inscrisul e incheiat acum si antedatat.
Distrigaz, o data atentionat legal (prin scrisoare recomandata expefiata cu confirmare de primire) va stopa lucrarile, in caz contrar fiind pasibili de a fi chemati in inmstanta.
Mulțtumesc frumos! Ce ma sfatuiti să fac? Sa merg in instanțta să dovedesc că eu sunt proprietarul branșamentului sau să mă îndrept împotriva vânzătorului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Racordare gaz centrala de apartament Nicolaaev Ciprian Nicolaaev Ciprian In anul 2009 unul dintre vecini a cerut acordul propietarilor de pe scara blocului pentru a se racorda la gaz. Persoana in cauza sta la etajul 4 / 4 in scara ... (vezi toată discuția)
Acord proprietari pentru racordare la conducta de gaz existenta la bloc florrin_2008 florrin_2008 Buna seara! Va rog sa ma sfatuiti ce as putea face in situatia in care proprietarul apt care a facut investitia initiala nu e de gasit? Am inteles de la ... (vezi toată discuția)
Racordare la teava de gaz loredanatalpai loredanatalpai Stau intr-un bloc cu 8 etaje. Pana in prezent sunt racordati la o conducta de gaz 3 apartamente. Prima data s-a racordat un aparatment de la parter, iar apoi ... (vezi toată discuția)