Buna seara!
Va rog sa ma sfatuiti ce as putea face in situatia in care proprietarul apt care a facut investitia initiala nu e de gasit? Am inteles de la vecini ca de fapt dlui a cumparat apt respectiv de la persoana care a tras pe scara conducta de gaz pt centrala.
Eu personal locuiesc in Suceava si aici distribuitorul local de gaze este Eon gaz.
Credeti ca ar fi legala si acceptata de cei de la eon ca pe langa acordul celorlalti locatari care au contribuit la teava ca eu sa fac o declaratie notariala prin care sa-mi asum raspunderea pt a ma achita de contravaloarea cotei parti care-mi revine catre persoana pe care nu o gasesc pt semnatura ? Am inteles ca prin alte localitati se practica si aceasta modalitate in situatii ca a mea sau chiar si in situatia in care pretentiile sunt foarte mari si nefondate
Acum 2 ani cineva a cumparat un apartament in asociatia noastra. Acest apartament, ca intregul bloc, era debransat de la caldura si gaze la comun, dar nu avea inca centrala proprie. A fost practic nelocuit cativa ani si fostul proprietar nu a facut demersurile sa-si instalerze centrala proprie de gaz.
Noul proprietar vrand sa-si instaleze centrala proprie avea nevoie de acordul "proprietarului coloanei de gaz". Dar acest proprietar era plecat in Canada.
Vecinii ca si cei din conducerea asociatiei stiau ca fiecare nou bransat a achitat proprietarului de coloana cate 100 euro atunci cand au solicitat acordul. Si noul proprietar voia sa plateasca cei 100 euro dar nu avea cui sa platesca si sa obtina acordul.
Apeland la presedintele asociatiei problema s-a rezolvat. Presedintele a eliberat acordul noulul proprietar din partea asociatiei, iar noul proprietar a achitat la asociatie pe baza de chitanta suma de 450 lei. Banii au fost inregistrati in evidentele asociatiei...
Acordul eliberat de asociatie, cu semnatura presedintelui a fost suficient noului proprietar.
Multumesc pt raspuns, dar se pare ca in cazul meu nu o pot rezolva asa intrucat asociatia de proprietari nu se implica intrucat nu are niciun drept.
Ma intereseaza daca stie cineva daca s-ar putea rezolva cu declaratia notariala.
O zi buna tuturor!
Nu cred ca este in regula ca Asociatia de Proprietari sa elibereze acel acord pentru teava de gaze a omului si mai ales sa incaseze si bani pentru aceasta (nu stiu care a fost cazul dumneavoastra , dar la mine in bloc cand s-a pus centrala, teava a fost platita integral de omul care si-a pus centrala ) . Daca cel care avea teava vine inapoi in Romania si nu este de acord cu noul apartament care s-a legat la teava lui acesta ii poate cere sa se debranseze .
Solutia corecta ar fi sa se contacteze persoana cu centrala , presupun ca are la administratie lasat un numar de telefon , in cazul ce i se sparge o teava in apartament sau mai stiu eu ce alte probleme apar , apoi va puteti intelege asupra unei sume pe care sa o platiti . Chiar daca nu este in localitate va poate trimite acordul semnat printr-un e-mail eventual , iar dumneavoastra sa depuneti banii intr-un cont .
Este in regula pentru ca asa am rezolvat problema proprietarului care voia sa-si instaleze centrala proprie asa cum aveau toti ceilalti vecini.
Apoi este in regula pentru ca toti proprietarii stiau exact suma ce trebuia platita si nu discutam aici de intelegeri si negocieri.
Toate partile au fost multumite. Unde vedeti ca aer fi ceva in neregula?
Mai este si proprietarul plecat in Canada , acesta nu si.a primit banii pentru racordarea la teava lui de gaze . In opinia mea asociatia de proprietari a dat un acord asupra unui bun pentru care nu avea niciun drept .