avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acord proprietari pentru racordare la conducta de gaz ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acord proprietari pentru racordare la conducta de gaz existenta la bloc

Buna seara!
Va rog sa ma sfatuiti ce as putea face in situatia in care proprietarul apt care a facut investitia initiala nu e de gasit? Am inteles de la vecini ca de fapt dlui a cumparat apt respectiv de la persoana care a tras pe scara conducta de gaz pt centrala.
Eu personal locuiesc in Suceava si aici distribuitorul local de gaze este Eon gaz.
Credeti ca ar fi legala si acceptata de cei de la eon ca pe langa acordul celorlalti locatari care au contribuit la teava ca eu sa fac o declaratie notariala prin care sa-mi asum raspunderea pt a ma achita de contravaloarea cotei parti care-mi revine catre persoana pe care nu o gasesc pt semnatura ? Am inteles ca prin alte localitati se practica si aceasta modalitate in situatii ca a mea sau chiar si in situatia in care pretentiile sunt foarte mari si nefondate
Ultima modificare: Luni, 16 Martie 2015
florrin_2008, utilizator
Cel mai recent răspuns: Vasile_Dumitru , utilizator 17:44, 20 Decembrie 2015
Proprietarul de teava gaseste banii la asociatie oricand se intoarce. Iar acesta nu mai este unic proprietar ci este coproprietar impreuna cu toti ceilalti care i-au achitat cate 100 euro pana la acest ultim proprietar ce a solicitat acordul.
Dar, sigur ca fiecare asociatie, sau presedinte de asociatie, se poate implioca mai mult sau mai putin, poate gasi solutii ori poate spune ca nu se poate...
Sunt de acord si cu sugestia dumneavoastra de a primi acordul vecinului printr-un email dar acest email nu poate fi folosit la dosarul celui ce vrea sa se branseze acum. La dosar este necesar document scris, semnat....
Buna seara,
Intr-o situatie similara ma aflu si eu. Eu locuiesc la etajul 3, iar acum cativa ani vecinul meu de palier si cu cel de la etajul1 si-au montat centrale de apartament fiind nevoiti sa traga si deja banala teava verticala de gaz. Intre timp, vecinul meu de palier a vandut, s-a mutat.
Anul viitor ma gandesc ca sa-mi instalez si eu centrala. Este suficient acordul vechiului meu vecin? Sau poate cel al noului vecin?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ramas fara gaze luciano39ok2007 luciano39ok2007 Locuiesc intr-o scara de bloc cu 24 de apartamente ,22 dintre acestea sunt racordate la o noua teava de gaze si au contoare individuale ,am ramas doar eu si cu ... (vezi toată discuția)
Mai este posibila instalarea de centrală termică proprie pe ... catalinamariad catalinamariad Mai este posibila instalarea de centrală termică proprie pe apartament in blocurile vechi? In majoritatea anunțurilor de vânzare apartamente se ... (vezi toată discuția)
Instalare centrală termică la bloc im82 im82 Pentru instalarea unei centrale termice mai sunt necesare: semnăturile vecinilor de perete + a asociației de proprietari + a celor care s-au debranșat de ... (vezi toată discuția)