avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva transport
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva transport

Firma A (din Brasov) face un export de marfa in China. Pentru transportul pana in port Constanta apeleaza la un transportator din Romania. Din port pana in China transportul cade in sarcina importatorului chinez.
Cum trebuie sa factureze transportatorul serviciul pentru ruta Brasov-port Constanta? Cu cota tva 24% sau este scutit cu drept de deducere?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: jester , utilizator 16:51, 14 Februarie 2011
cu tva 24%, intrucat nu se poate justifica scutirea de taxa, transportul neefectuandu-se pentru un export de marfuri, ci doar pana la constanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva si roi crinarug crinarug 1. Societatii X din Romania (cod CAEN 5229) i se factureaza transport maritim de catre o societate din Danemarca, pe factura mentionandu-se cota \"O\" TVA , ... (vezi toată discuția)
Transport legat de exportul de bunuri ramolex ramolex o societate comerciala romana \\"alfa\\" exporta cherestea in china, toate cheltuielile de transport al marfurilor fiind cuprinse in pretul de vanzare, acestea ... (vezi toată discuția)
Scutire tva crinarug crinarug Firma X din Romania (CAEN 5229) are un contract incheiat cu o firma din China, in calitate de casa de expeditie, pentru care primeste facurile de transport ... (vezi toată discuția)