avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... frauda
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

frauda

Buna ziua,
Am beneficiat de o pensie de urmas (tatal fiind decedat) anul trecut pana in luna septembrie si deoarece nu am mai dus adeverinta de student ultima pensie a fost cea pe luna septembrie. Intre timp m-am angagajat ca PFA iar primii bani i-am primit dupa 2-3 luni, abia in luna martie. Am fost chemat la politie cu o citatie si mi s-a comunicat faptul ca sunt acuzat (cred ca cp 215) pentru ca am incasat pensia ilegal ceea ce este adevarat. Mi-a luat un angajament sa platest banii inapoi la casa de pensii. M-am interesat la Casa de pensii si aceasta nu cunoaste decat 2 luni (nu toate perioada) pentru care trebuie sa dau banii inapoi. Am facut o cerere la casa de pensii sa platesc si restul de luni care nu apar in evidentele lor si astept raspuns. Ma gandesc sa duc o copie la aceasta cerere inapoi la politie impreuna cu chitanta care atesta ca am platit deja cele 2 luni cunoscute si cand voi primi raspuns la cererea mea catre casa de pensii sa platesc si restul de bani. Intrebarea mea este, care este pedeapsa pentru ce am savarsit ? La politie mi s-a zis ca va incepe urmarirea penala dar cand voi platit toate datoriile dosarul se va inchide. Este vreo sansa sa scap fara cazier ?
Cum poate fi fapt incadrata la inselaciune din moment ce eu nu am facut nimic (in sesul sa anunt casa de pensii ca nu mai pot primii pensie) ?. Este posibil totusi sa nu imi amintesc bine codul articolului penal
Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 14 Februarie 2011
spiridus7, utilizator
Cel mai recent răspuns: spiridus7 , utilizator 21:21, 22 Februarie 2011
In conditiile in care achitati prejudiciul puteti primi o amenda administrativa.
Insa pentru inselaciune e posibil sa va figureze in cazier fapta.
Se poate si mai rau / mai bine de atat ? In lege se specifica pedeapsa de la 6 luni la 12 Ani,

Multumesc
Da,o amenda administrativa ar fi o solutie buna pt dvs. indiferent daca va figura sa nu in cazier.
O pedeapsa cu suspendarea conditionata a pedepsei nu ar fi grozava intrucat daca veti mai comite ulterior o infractiune ati ajunge la inchisoare...
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Da,o amenda administrativa ar fi o solutie buna pt dvs. indiferent daca va figura sa nu in cazier.
O pedeapsa cu suspendarea conditionata a pedepsei nu ar fi grozava intrucat daca veti mai comite ulterior o infractiune ati ajunge la inchisoare...

Amenda administrativa a procurorului,dea aplicata in baza art.18/1 c.pen,nu se trece in cazierul judiciar,poate doar in fisa operativa.
Ati recunoscut fapta ?
Da, am recunoscut si m-am angajat sa returnez banii (ceea ce am si facut deja).

Alte discuții în legătură

Amenda penala - inselaciune adipan91 adipan91 Buna ziua, am inselat o persoana pe okazii.ro cu un telefon si am fost incadrat la inselaciune si amendat cu 300 RON, amenda administrativa. Apoi am mai facut ... (vezi toată discuția)
Falsificarea abonament cfr mcb70b mcb70b Buna ziua , in urma cu 3 luni (nov 2010), eram student in Bucuresti ,am fost prins circuland pe tren cu un abonament fals pe numele meu, am primti o amenda in ... (vezi toată discuția)
Am dat o teapa de 1000 de lei si am o plangere pe numele meu ce se poate intampla ??? raspundeti va rog ContSters236820 ContSters236820 in urma cu 2 saptamani 2011 am spus ca dau un samsung galaxy S2 la cnv si iam dat o teapa nu iam trimis telefonul si iam trimis alt ceva (chesti) ce pot pati ... (vezi toată discuția)