in legea pensiilor se specifica :
LG 19/2000
Art. 92. - (1) Plata pensiei se suspendă începând cu luna următoare celei în care:
d) beneficiarul unei pensii de urmaş realizează dintr-o activitate profesională venituri brute lunare mai mari .......
Din momen ce PFA -ul (servicii IT) (dependent conform OUG 58/2010, 82 /2010) nu este activitate profesionala conform art.46, alin 2 din Legea 571/2003:
(2) Sunt considerate venituri comerciale veniturile din fapte de comerţ ale contribuabililor, din prestări de servicii, altele decât cele prevăzute la alin. (3), precum şi din practicarea unei meserii
Citeste mai mult:
www.avocatnet.ro/content/for...
Este adevarat ca pe luna august a platit firma contributiile la impozit profit / sanatate/ pensii / somaj dar nu am fost angajat.
Daca am fost totusi angajat cu carte de munca la 1 septembrie, dar conform aceleasi legi pot beneficia si pe luna septembrie de pensie deoarece suspendarea se face din luna urmatoare - octombrie - iar pe luna octombrie nu am mai incasat nici o pensie pentru ca nu am mai dus adeverinta de student ( sunt si in acest moment student iar in legea pensiilor scrie ca pensia se suspenda din luna octombrie daca nu este adusa adeverinta) .