avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatia pentru copil in Italia
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatia pentru copil in Italia

acum cìteva zile v-am scris de o mama care munceste in italia cu contract de munca,este divortata si are in intretinere 3 copii minori care locuiescin romania cu bunica ,problema este ca mama nu mai primeste alocatia complementara pe motiv ca munceste in italia este corect asa ceva???? iar o alta problema e ca ne-am informat si poate primi alocatia copiilor aici in italia dar are nevoie de semnatura fostului sot precum ca el nu primeste aceasta alocatie,iar el nu vrea sa semneze nimic,ne-ati putea informa unde ne putem adresa ptr. a avea aceasta semnatura (fostul sot munceste si el tot in italia dar nu cu contract de munca)asteptam raspunsuri si sugestii,,,,,,,,va multumim!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:sorry::sorry::sorry:
Cel mai recent răspuns: dana 50 , utilizator 00:30, 18 Februarie 2011
Cel mai bine e sa se clarifice situatia intre cei doi. Mama trebuie sa ceara instantei sa i se incredintele minorii spre crestere si educare si dupa aceea nu mai are nevoie de acordul tatalui nici la primirea alocatiei ,nici la trecerea frontierei cu minorii .
Consultati un avocat la un cabinet pentru a face demersurile.
Situatia se poate clarifica si la mediere,daca si sotul este de acord cu medierea, in cateva sedinte de mediere, care pot dura de 1 la 2 saptamani, se pot rezolva multe dintre problemele pe care le aveti.
credeam ca odata ce am scris ca are in intretinere copii se intelege ca mama este divortata si are o hotarìre de divort definitiva si irevocabila,PROBLEMA ESTE CA STATUL ITALIAN CERE SEMNATURA TATALUI PRECUM CA NU PRIMESTE EL ALOCATIA COPIILOR ASA O POATE PRIMI MAMA IN SCHIMB EL NU VREA SA SEMNEZE NIMIC UNDE NE PUTEM ADRESA PENTRU ACEASTA SEMNATURA?????????????????????????????????
doriti sa luati alocatia de la statul roman in timp ce locuiti in italia sau sa primiti alocatia pt copii de la statul italian pt ca munciti in italia?
sa primeasca locatia de la statul italian pentru ca mama munceste in italia cu contract de munca ,dar problema este ca ìi cere semnatura tatalui chiar daca sunt divortati!

Alte discuții în legătură

Mama munceste in italia. Imparatul Imparatul Mama a obtinut copii dupa divort, si lucreaza in Italia cu carte de munca in regula, cu buletin de Italia. Avand in vedere ca lucreaza in strainatate, poate ... (vezi toată discuția)
Alocatie europeana Elena676 Elena676 Sunt divortata si am in intretinere un copil in varsta de 15 ani. Fostul sot este stabilit in Germania, unde a solicitat alocatia de stat pentru copil. Statul ... (vezi toată discuția)
Copiii ai caror parinti muncesc in strainatate nu primesc alocatia complementara? dana 50 dana 50 daca mama e divortata si iau fost incredintati 3copii minori la care mama munceste in italia iar copii sunt in grija bunicii e normal ca sa nu mai primeasca ... (vezi toată discuția)