avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cursuri de formare profesionala in timpul somajului; ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cursuri de formare profesionala in timpul somajului; angajare

Buna seara.un sfat va rog.. sunt in somaj incepand cu 27.01.2011,am lucrat ca mecanic auto (stiu meserie dar nu am calificare) am somaj 6 luni si vreau sa profit de ocazie sa fac si eu gratuit cursul de mecanici auto.La 01.02.am gasit de lucru la un atelier (patronului ii este frica sa ma tina "la negru")si mi-a facut contract de munca pe perioada nedeterminata de 2 ore pe zi.Astazi am pus prima viza,mi-am depus dosarul pentru curs si tot astazi urma sa inceapa si cursul dar din lipsa de cursanti s-a amanat pentru 15-03-.Am intrebat-o pe domnisoara care mi-a pus viza daca as putea sa lucrez 2 ore(am omis sa-i spun ca eu lucrez 2 ore) si raspunsul a fost categoric nu. Sunt un pic speriat ca am mintit dar tin neaparat sa ma calific si eu.intrebarile ar fi: daca lucrez 2 ore(salariu 200) nu mai am dreptul la somaj? si daca le spun ca mi-am gasit de lucru mai pot face cursul? va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: hotialaromani , utilizator 17:55, 17 Februarie 2011
1. Legea 76/2002 spune:
Art.66...
(5) Persoanele care beneficiazã de servicii de formare profesionalã gratuite şi se încadreazã în muncã, potrivit legii, pot beneficia în continuare, pânã la finalizarea programului de formare profesionalã început, de serviciile de formare profesionalã gratuite la care aveau dreptul dacã nu s-ar fi angajat.

2. Deci daca incepeti cursul si apoi va angajati puteti sa urmati cursul pana la absolvire.
multumesc .dar eu voiam sa mai stiu daca mai pot ramane in somaj in situatia in care sunt angajat cu 2 ore(200ron) am specificat ca mi-am gasit de lucru la cateva zile dupa ce mi-am depus dosarul -as vrea si eu un raspuns ptr. ca sincer mi-e teama si nu stiu ce sa fac
Ultima modificare: Marți, 15 Februarie 2011
elicrist, utilizator
As avea si eu o intrebare legata de somaj.Mi-am dat demisia de la firma mea deoarece nu mai existau lucrari,implicit nici bani nu mai primeam.

Acum ma pot inscrie in baza de date a ajofm-ului ca si somer neindemnizabil si sa pot face acele cursuri de calificare ? Ma refer sa le pot face gratuit sau sa beneficiez de ele cu o reducere.

Eu am terminat Electrotehnica si am lucrat la o firma ce avea treaba cu EON-ul.(doar 1 an am lucrat)
Acum as vrea intr-un fel sa ma calific pentru instalatii de gaze sau centrale termice( stiu ca as avea mai mari sanse sa gasesc un loc de munca)
Nu am pretentii la a lua indemnizatie,deoarece stiu ca am demisionat.Intreb doar pentru aceste cursuri
buna ziua ..as vrea si eu un raspuns sau o trimitere la o lege sa stiu ce sa fac pentru ca imi este frica sa lucrez (2 ore cim perioada nedeterminata -200 ron) si ajutor de somaj....
elicrist:
1. Legea 76/2002 spune:
Art. 44. - Încetarea plãţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc dupã cum urmeazã:
a) la data încadrãrii în muncã, conform legii, pentru o perioadã mai mare de 12 luni;
...
2. Mergeti imediat la Agentia de Somaj cu o copie dupa CIM si vi se va inceta plata indemnizatie cu data incheierii CIM. In caz contrar veti fi bun de plata.

Nexus11:
1. Mergeti la Agentia de Somaj de care apartineti cu domiciliulo si va inregistrati ca persoana in cautarea unui loc de munca.
2. Acolo va veti putea inscrie la cursurile de calificare organizate de AJOFM.

Alte discuții în legătură

Repartitie de la ajofm manuelamihaela manuelamihaela Buna ziua!Sunt in somaj si de la ajofm mi s-a dat o repartizare pe domeniu confectii unde nu mai lucrez de multi ani.Intre timp m-am recalificat in alte 2 ... (vezi toată discuția)
Cum pot beneficia de somaj? Adrian Nemteanu Adrian Nemteanu Buna seara, nu am carte de munca, si nu am beneficiat de nici un banut de la statul roman (mi se pare corect) Nu am calificare,dar vreau sa ma inscriu la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj, drepturi someri! ERD ERD Buna ziua. Apelez din nou la sfaturile dvs f utile. Sunt in somaj de 2 luni. Daca ma angajez in perioada imediat urmatoare, in ce conditii mai pot beneficia ... (vezi toată discuția)