avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Dizolvare srl
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Dizolvare srl

Buna ziua!, am un SRL si sunt asociat unic al acesteia din 2004. Nu am avut activitate decat vre-un an de zile, nu am datorii, firma e curata, odata cu impozitul forfetar am suspendat-o, adica in iulie 2009. Contabila imi depune la 6 luni declaratiile pe zero. Ma intereseaza modalitatea de a lichida aceasta firma. Daca nu o sa mai depun declaratiile in timpul suspendarii activitatii, firma poate fi dizolvata din oficiu?
Daca astept pana se termina cei 3 ani din perioada de suspendare a activitatii, pentru a o putea lichida trebuie sa-i deschid activitatea. Asta inseamna inca o gramada de bani care drept sa va spun se duc pe apa sambetei.
Dati-mi va rog un sfat , am descchis aceasta firma cand tot romanul era mandru ca are o firma, dar numai cheltuieli am avut si vise naruite.
Multumesc din suflet!
Cel mai recent răspuns: nity , utilizator 08:17, 17 Februarie 2011
daca nu aveti datorii puteti cere insolventa si radiere
carmenmur a scris:

daca nu aveti datorii puteti cere insolventa si radiere


Cum se poate cere insolvenţa unei societăţi fără datorii???
Va multumesc pentru raspunsuri!, sunt totusi in dilema. Ce pot sa fac mai bine in situatia actuala. Firma a fost suspendata in iunie 2009,si sunt in perioada 3 ani de suspendare.

1. sa nu mai depun bilanturile incepand de acum?
2. sa astept sa se incheie 3 ani si sa nu mai depun declaratiile si bilanturile?
3. este mai indicat sa se dizolve din oficiu firma sau sa fie declansate operatiunile voit.?
Salvati-ma cu un raspuns. ! Multumesc!

Scuzati-mi insistenta, dar de profesie sunt inginer si nu ma pricep de loc la legi. Nu am cunostinte sau relatii sa pot sa ma dumiresc ce sa fac. Banii sunt putini si amarati. Am vrut si eu ca tot romanul sa-mi deschid o afacere si uite ca acum trag tare sa scap de aceasta corvoada.
Puteți opta și pentru această variantă, de a nu mai depune situațiile financiare la O.R.C. și să așteptați ca societatea să fie dizolvată și radiată din oficiu, deși, sincer nu recomand această metodă pentru motivul că nu dețineți controlul asupra procedurii în sine, dar presupun că nuimplică niciun fel de cheltuială din partea dvs. Cu toate astea, pentru a avea certitudinea că nu aveți niciun fel de debit la fisc sau la I.T.M. puteți să solicitați de la aceste două instituții eliberarea unui certificat fiscal privind datoriile societății.

Cu privire la momentul la care veți alege această opțiune, indiferent dacă activitatea societății este sau nu suspendată, nedepunerea situațiilor financiare este sancționată cu dizolvarea societății.
Ultima modificare: Marți, 15 Februarie 2011
Amila, utilizator
Multumesc!, pot sa fiu sanctionat pentru ca nu am depus situatiile financiare? (in cazul in care aleg varianta aceasta).

Alte discuții în legătură

Depunere bilant stegeran_b stegeran_b Am o firma suspendata din februarie 2010 pe care nu vreau sa o mai activez. daca nu depun bilanturile de acum inainte ce se intampla? o radiaza din oficiu daca ... (vezi toată discuția)
Radiere srl orlandoseb orlandoseb cum se face radierea unei firme care nu a avut activitate niciodata? firma a fost înfiintată în anul 2005 au fost depuse declaratii ca nu a avut ... (vezi toată discuția)
Am un srl ce nu a functionat niciodata erdogan erdogan in 2002 am deschis un srl, nu a functionat niciodata, intre 2003-30.09.2006 a fost suspendat.De atunci nu am mai depus nici un formular pe nicaieri,sperand ca ... (vezi toată discuția)