avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii certificat medical la angajare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

certificat medical la angajare

Buna seara,
am urmatoarele intrebari:
1. daca sunt o firma care are 1 singur angajat si ala vanzator este necesar certificat medical de la medicina muncii?
2. registrul general de evidenta a salariatilor trebuie sa existe si fizic ? daca da cum il listez din revisal sau se cumpara?
3.la un salariu de 770 care este suma pe care o platesc pentru toate contributiile?

multumesc
Cel mai recent răspuns: loredana.m , utilizator 21:01, 14 Februarie 2011
1. ar trebui sa aveti medic de medicina muncii care in schimb va veni o data la 6 luni, de exemplu.
2. nu trebuie sa existe si fizic.
3. la 770 lei brut:

taxe angajat - 190 lei
taxe angajator - 216 lei
salariu net- 580 lei
Mentionez ca am calculat ca fiind functia de baza.
.
Ultima modificare: Luni, 14 Februarie 2011
Popa Adrian, Contabil
1. Da
2. Folositi un registru uzual care va contine datele de indentificare ale salariatilor si numere de inregistrare ale contractelor de munca si actelor aditionale la contract. Fiecare salariat are un dosar individual in care vor fi arhivate documentele folosite la angajare, inclusiv fisa medicala de aptitudini, cim, acte aditionale la cim, documente oficiale emise de angajator pe numele salariatului. Registrul electronic de evidenta al salariatului aste obligatoriu, el fiind legatura angajatorului cu ITM. Ghidul de utilizare il gasiti pe sit-ul inspectiei muncii.
3. La un salariu brut de 770 lei veti avea costuri totale de 992 lei.
va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie maternitate sir28 sir28 buna ziua, sunt insarcinata in 26 saptamani, data probabila a nasterii 3 mai 2012, iar conform dr de fam de la 1 martie pot beneficia de concediu de sarcina si ... (vezi toată discuția)
Salariu de baza minim brut pe tara include si sporul de vechime ionii ionii Buna ziua.Am si o intrebare : Lucrez la o societate unde am salariul de baza de 700 lei la care se adauga un spor de vechime de 10% (asa sunt trecute in cim) ... (vezi toată discuția)
Ce este revisal ? unait unait Am si eu 2 intrebari : 1 Ce este REVISAL ? (ca am pe contractul de munca pusa o stampila dreptunghiulara cu REVISAL ---> eu din cate stiu toate ... (vezi toată discuția)