avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SALARIU
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SALARIU

Buna ziua! Sunt bibliotecara.Pana la data de 31.12.2010 am fost pe studii medii, treapta I, A.In urma absolvirii facultatii de la 01.01.2011 am fost trecuta pe studii superioare, S II. Ca urmare salariul meu a scazut.Va rog foarte mult sa-mi spuneti daca este conform legislatiei si unde ma pot adresa, deoarece de la institutia unde lucrez nu am primit explicatii, spunand ca nu exista cadrul legal, fara alte explicatii.Mentionez ca am 26 ani vechime totala din care 12 ani in biblioteca. Va multumesc foarte mult!
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 21:22, 14 Februarie 2011
Conform legii 330/2009 si, mai nou, legii 284/2010, in cazul promovarii conform studiilor absolvite, incadrarea se face pe gradul profesional imediat superior celui de debutant, in cadrul postului cu studii superioare. In acest caz, de cele mai multe ori salariul scade, intrucat incadrarea de la care se pleaca este mai mica decat cea pe care ati avut-o dvs. pe studii medii (unde banuiesc ca erati, probabil, incadrata pe gradul profesional maxim al postului dvs.)
Din pacate, pentru personalul contractual nu exista prevederea conform careia, in cazul in care noul salariu este mai mic decat cel avut inainte de promovarea conform studiilor, sa ramana aplicabil vechiul salariu, asa ca, de multe ori, ne alegem cu laurii si scoatem bani din buzunar#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare în funcþie elena_87 elena_87 Bună ziua ! Colega mea a promovat cu examen de licentă facultatea de ªtiinţe Juridice şi Administrative. A fost încadrată ca secretar I/A cu studii ... (vezi toată discuția)
Promovarea in urma terminarii studiilor superioare Mirela Stinga Mirela Stinga Buna ziua. Sunt angajata a unei institutii de inavatamant din Bucuresti in functia de administrator financiar (cadru didactic auxiliar) cu studii medii treapta ... (vezi toată discuția)
Schimbare functie nelagrepolis nelagrepolis buna... M-am intors la serviciu dupa 3 ani de ingrijire coplil pana la varsta de 2 !Functia pe care o aveam nu mai apare in nomenclator....intre timp am ... (vezi toată discuția)