avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1058 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am dreptul sa depozitez diverse lucruri, in uscatoria ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am dreptul sa depozitez diverse lucruri, in uscatoria blocului, pe perioada renovarii?

Buna ziua!
Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje in Buc. Renovez apartamentul, procedura care dureaza aproximativ o luna, o luna jumatate. Am pus afis pe usa de la intrarea in bloc. Problema este ca am diverse piese de mobilier in casa, pe care nu am unde sa le depozitez pe perioada renovarii si as vrea sa le pun in uscatoria blocului. Vecinii mei (oameni in varsta) nu prea sunt de acord. Am posibilitatea, legal vorbind, sa fac acest lucru (ma ajutati si cu un temei legal)??
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: ogra , utilizator 21:51, 19 Februarie 2011
Uscatoria este o incapere comuna. De administrarea ei se ocupa asociatia de proprietari, ca de altfel de orice tine de proprietatea comuna.
Deci dv. faceti o solicitare scrisa catre presedintele asociatiei sa va permita depozitarea acelor piese de mobilier pe o perioada limitata in incaperea uscatoriei. Va luati si un angajament ca veti elibera acel spatiu intr-un termen de ....1 luna (sau cat considerati dv. ca este necesar) si ca daca nu respectati acest termen asociatia vi le poate scoate afara din uscatori.

Deci la presedinte intrebati, nu la vecini..... :)
Temeiul este legea 230/2007 si HG 1588/2007 unde se face vorbire despre proprietatea comuna.
Uscatoria blocului este probabil folosita de proprietari in scopul in care ea exista ca spatiu adica: de a usca rufe.Daca va puteti intelege cu cei care folosesc in mod curent uscatorul sa renunte o perioada de timp la dreptul lor a-ti rezolvat.Altfel nu aveti nici un drept sa folositi uscatorul pentru a depozita diverse lucruri si nici o asociatie sau lege nu poate ingradi dreptul proprietarilor de a folosi o parte a proprietatii.
La mine pe scara o proprietara a solicitat in AG sa lasam uscatorul si sa il cumpere ea caci doreste sa il mute pe feciorul ei,ca are fata si baiat,2 camere etc. de ti se rupea inima nu alta.
I-am raspuns ca nu este nici o problema dar eu daca am nevoie sa pun rufele la uscat, intru inauntru si pun rufele peste capul baiatului pe sarme.
Ia trecut si nu a mai zis nimic deatunci.:))
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu are nicio legatura cu exemplul dv.
Doamna vrea sa depoziteze niste mobile pe un timp scurt, cat zugraveste.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@johnpescar, pai ce spuneti dvs.[Daca va puteti intelege cu cei care folosesc in mod curent uscatorul sa renunte o perioada de timp la dreptul lor a-ti rezolvat.], aceasta era si ideea formulata mai sus de doamna Elga, dar prin asociatie. Personal sustin aceasta procedura, este adevarat un pic mai complicata.
Faza cu uscatorul din scara dvs. se poate intampla asa cum ati descris-o, dar nu cred ca vecina dvs. si-a terminat demersul. Daca se hotara pe scara ca acel uscator se concesiona in favoarea vecinii dvs., legal pe o perioada de 'nspe ani, atunci nu mai puteti intra cu rufele in uscator. Sa ne cunoastem drepturile si limitele totusi. Cunosc o multime de cazuri de uscatoare/spatii concesionate pentru care respectivul concesionar achita lunar o anumita suma in favoarea proprietarilor din scara respectiva...
In asociatia noastra se procedeaza asa cum a exemplificat dna elga.
Pe cerere le aprob plus de doua saptamani (nici o data nu se stie ce se poate
intampla)dar le cer ca spatiu sa fie lasat curat.

Alte discuții în legătură

Uscatoria unui bloc nu o pot folosi toti locatarii? daneza_eu daneza_eu uscatoria unui bloc nu o pot folosi toti locatarii? buna ziua. blocul in care locuiesc are uscatorie pentru care platim fiecare locatar. unde as putea sa ... (vezi toată discuția)
Probleme uscator bloc rhuna_sara@yahoo.com rhuna_sara@yahoo.com in blocul in care locuiesc a existat un uscator de rufe.acum 15 ani unul din vecini si l-a insusit ca fiind un dormitor al sau, in baza unei liste de semnaturi ... (vezi toată discuția)
Uscatorul de la bloc violetasaramet violetasaramet Stau la parter si langa mine este uscatoria care nu se foloseste ca uscator ci ca magazie de cateva apartamente. Blocul are 19 apartamente iar proprietarii de ... (vezi toată discuția)