avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... probleme uscator bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

probleme uscator bloc

in blocul in care locuiesc a existat un uscator de rufe.acum 15 ani unul din vecini si l-a insusit ca fiind un dormitor al sau, in baza unei liste de semnaturi a vecinilor.intre timp acesta a cumparat apartamentul insa fara a cumpara si uscatorul,pe care acesta il foloseste si in prezent.80% din vecinii care au semnat atunci ca acesta sa foloseasca uscatorul nu mai locuiesc cu noi in bloc.as vrea sa stiu daca noi mergem la asociatia de proprietari si vrem sa folosim uscatorul de rufe acum este posibil atat timp cat pe scara suntem marea majoritate locatari noi.deci specific:acesta nu a cumparat uscatorul, nu are carte funciara, nimic.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 19:42, 14 Noiembrie 2011
Fiind vorba despre uscator de rufe,acesta constituie parte comuna ,libera la utilizare tuturor proprietarilor
Sesizati presedintele de asociatie sa se implice concret in vederea aplicarii si respectarii normelor,in interesul general al proprietarilor
Daca pe acea uscatorie nu exista un contract de inchiriere valabil, cu plata unei sume oarecare, atunci proprietarii pot solicita conducerii asociatiei sa ceara proprietarului cu pricina sa elibereze aceasta incinta sau sa faca un contract de inchiriere cu timp limitat si in baza caruia sa plateasca asociatiei o suma care se poate negocia si care ar intra in fondul de reparatii.

Va rog sa-mi spuneti daca un uscator este conciesionat acesta ramane ca parte comuna sau se trece pe perioada concesiuni in suprafata utila a vecinului care il foloseste.
In opinia mea orice ”parte comuna” daca nu este instrainata (mai bine zis vanduta cu acte) ramane ca la inceput, - parte comuna la care fiecare proprietar din scara respectiva detine o cota-parte indiviza, asa cum este prevazut in actul de proprietate.
Daca acel uscator / incapere - proprietate comuna este inchiriata sau concesionata vremelnic unuia dintre proprietari sau unei terte persoane, acea incapere ramane in proprietatea comuna, nu poate fi ”trecuta” in suprafata utila a unui proprietar din scara, cu atat mai putin unei terte persoane care nu are ”nici in clin si nici in maneca” ceva cu blocul dvs.
Acea incapere, prin inchiriere / concesionare, produce o anumita suma de bani (chirie) de care beneficiaza numai proprietarii din scara/blocul respectiv, proportional cu cota-parte indiviza de proprietate - insa, atentie, s-a mai spus pe forum, acesti bani vor fi folositi numai pentru imbunatatirea confortului proprietatii comune. De obicei se tine o evidenta separata cu aceste sume, intrari, iesiri, sold, eventual documente justificative.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dreptul sa depozitez diverse lucruri, in uscatoria blocului, pe perioada renovarii? adela05 adela05 Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje in Buc. Renovez apartamentul, procedura care dureaza aproximativ o luna, o luna jumatate. Am pus afis pe usa de la ... (vezi toată discuția)
Uscatorul de la bloc violetasaramet violetasaramet Stau la parter si langa mine este uscatoria care nu se foloseste ca uscator ci ca magazie de cateva apartamente. Blocul are 19 apartamente iar proprietarii de ... (vezi toată discuția)
Reclama pe peretele blocului adyv76 adyv76 -buna ziua -de curand a fost montata o reclama pe peretele lateral al blocului unde locuiesc -mentionez ca blocul este compus din 2 scari -as dorii sa stiu ... (vezi toată discuția)