avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general infiintare firma
Discuție deschisă în Contabilitate în general

infiintare firma

Cum se pot deconta cheltuielile suportate cu infiintarea unei firme (onorariu notar, taxe), daca acestea s-au facut de catre alta persoana straina de firma (nici administrator, nici asociat)? Suma nu este prea mare, in cazul meu, dar, atunci cind s-au facut platile, nu m-am gandit si la decontarile ulterioare. Multumesc foarte mult
Cel mai recent răspuns: mea culpa , utilizator 11:39, 16 Februarie 2011
buna ziua,cheltuielile cu infiintarea firmei ,respectiv chitantele le vor cere la Registrul Comertului unde se face inscrierea societatii.Acest lucru va face posibila inregistrarea acestor chitante pe cheltuieli(total pe cheltuieli la inregistrare sau cu amortizare lunara in 201=2801 ).Plata se poate face si de catre alte persoane.
Contabilul va sti ce sa faca cu ele.
EU sunt contabilul si nu stiu ce sa fac. Nu e vorba de cheltuielile la Registrul Comertului, ci de platile la notar (ca au fost din astea) care s-au facut pe alt nume decat administratorul sau asociatii, din graba, atunci, nu s-a dat atentie acestui lucru. Multumesc mult.
incercati cu o declaratie pe proprie raspundere a persoanei ca pentru asa ceva s-au facut acele plati si apoi la notar pentru o imputernicire(cam 40 lei) antedatata.Altfel nu stiu cum ati mai putea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ch constituire anairam_unid anairam_unid buna ziua Am o firma neplatitoare de tva si am facut constituire acapitalului social si nu stiu cum sa inregistrez ch de constituire 456=1011 ... (vezi toată discuția)
Primele inregistrari contabile la infiintare rebecavalentina rebecavalentina Am infiintat o societate. Vreau sa stiu daca s-au facut correct inregistrarile in contabilitate: 456 =1011 1.000 5121=456 1.000 627= 5121 50 1011=1012 ... (vezi toată discuția)
Inregistrare in contabilitate andreeazanfir2009 andreeazanfir2009 a cumparat dl administrator pentru a pune in sala de protocol obiecte de artizanat . nu stiu pe ce cont sa le inregistrez va rog sa ma ajutati.multumesc si pe ... (vezi toată discuția)