avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... problema cu salariu.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

problema cu salariu.

in fisa postului la rubrica "salariul si conditii de salarizare" , sunt speficificate urmatoarele:
- salariul de baza lunar burt de 1386 brut, net 1000 lei este conditionat de realizarea baremului lunar stabiliat de conducerea societatii
- primeste salariul integral daca realizeaza baremul lunar.
- in cazul in care baremul nu este realizat salariul va fi acordat procentual- cota parte

luna trecuta am primit salariu in jur la 450 ron.este adevarat ca nu a reusit sa isi indeplineasca targetul.este normal sa existe asa ceva in contractul de munca?se poate face ceva in priviinta aceasta?la ce se refera ultimul punt acea cota parte?ma puteti ajuta va rog?
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 14:10, 9 Mai 2008
De exemplu, la un barem lunar indeplinit in proportie de 50% primiti un salariu de 500 lei net.
Interesant este cum se va stabili procentul de indeplinire a baremului lunar si de catre cine :-/

Da, este normal. Intrucat dvs aveti stabilita o salarizare in functie de rezultatele muncii (in acord). In acest sistem, salariul este legat direct de munca prestata, masurata prin reguli prestabilite.
Puteti solicita angajatorului schimbarea formei de salarizare.
Dupa cum stim exista un salariu minim garantat in plata si acesta este salariul minim pe economie. Deci un angajator trebuie sa plateasca minimul pe economie daca salariatul are lucrate toate orele din luna respectiva. In cazul in care un salariat nu realizeaza in timpul normal de lucru nici macar minimul pe economie nu pastreaza acel salariat in functie, daca insa nu-l concediaza este obligat sa plateasca minimul garantat in plata.
Este vorba de salariul minim brut pe tara garantat in plata, adica 500 lei brut (389 lei net - fara sporuri) ;)
Corect. Atrageam atentia ca poate fi platit cu 450 lei in continuare .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venitul net pentru subventia de incalzire danmocanescu danmocanescu Buna ziua, Am un salariu brut de 1240 ron.In urma darilor catre stat, mi-a ramas NET 950ron. Din acestia mi-a oprit popririle de la banci 450 ron si am mai ... (vezi toată discuția)
Care este salariul minim aiai aiai pe care administratorul si asociatul unui SRL, care are studii superioare, ESTE OBLIGAT sa si-l dea? (in prezent are 700 lei brut) (vezi toată discuția)
Salarizare tesa dragosmusat dragosmusat Care sunt modalitatile de salarizare pentru personalul TESA? Exista vreo modalitate ca personalul TESA dintr-o intreprindere sa fie platit in cote procentuale ... (vezi toată discuția)