anelisagreeb a scris:
Buna ziua,
Contabila mea m-a anuntat acum cateva zile ca s-au Codul Fiscal si Codul Muncii si ca se va depune o singura declaratie lunara, declaratie pe care Administratia Financiara o primeste doar pana la 30.06.2011 "direct", dar dupa aceea se vor depune doar on line si ca acest luru ne costa 100 RON/luna, plus un abonament de 250 RON/an, in afara de costurile contabile efective. Chiar asa este, e finala treaba, e aplicabila si daca da, de cand?
Multumesc.
Declaratia unica 112 va inlocui toate celelalte declaratii ce se depuneau la Casa de pensiii, Somaj, ITM (nu se mai plasteste comision), Casa de sanatate. Toate acestea se regasesc in declaratia unica 112 care se depune numai la Finante. Trimestrial se va depune declaratia 100 cu profitul sau impozitul micro si decontul de T.V.A. ori alte surse in afara declaratiei 112.
Din 01.07.2011 va fi obligatoriu sa se depuna exclusiv online prin intermediul siteului e-guvernare.ro
100 lei mi se pare mai mult decat exagerat. Eu am comandat certificat si ma gandeam sa cer 10 RON/declaratie sau cel mult 20. Costul de achizitie al certificatului este de 47 EUR+TVA in primul an si 30 EUR +TVA din anul doi. Mi se par umflate preturile mai ales prin prisma faptlui ca achizitia unui singur certificat digital garanteaza depunerea la un numar nelimitat de firme. Deci cu alte cuvinte dumneavoastra platiti certificatul ca doamna contabila sa depuna si la alte firme.
Misto nu?