avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Depunerea declaratie unica pentru firme
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Depunerea declaratie unica pentru firme

Buna ziua,
Contabila mea m-a anuntat acum cateva zile ca s-au Codul Fiscal si Codul Muncii si ca se va depune o singura declaratie lunara, declaratie pe care Administratia Financiara o primeste doar pana la 30.06.2011 "direct", dar dupa aceea se vor depune doar on line si ca acest luru ne costa 100 RON/luna, plus un abonament de 250 RON/an, in afara de costurile contabile efective. Chiar asa este, e finala treaba, e aplicabila si daca da, de cand?
Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 15 Februarie 2011
anelisagreeb, utilizator
Cel mai recent răspuns: office.carmen , utilizator 00:07, 17 Februarie 2011
Probabil este o neintelegere la mijloc...
Pentru a depune on-line declaratiile aveti nevoie de certificat digital; costa cam 50-70 EUR, iar ulterior se plateste cam 30 EUR reinoirea / an.
Pentru detalii: [ link extern ]
anelisagreeb a scris:

Buna ziua,
Contabila mea m-a anuntat acum cateva zile ca s-au Codul Fiscal si Codul Muncii si ca se va depune o singura declaratie lunara, declaratie pe care Administratia Financiara o primeste doar pana la 30.06.2011 "direct", dar dupa aceea se vor depune doar on line si ca acest luru ne costa 100 RON/luna, plus un abonament de 250 RON/an, in afara de costurile contabile efective. Chiar asa este, e finala treaba, e aplicabila si daca da, de cand?
Multumesc.

Declaratia unica 112 va inlocui toate celelalte declaratii ce se depuneau la Casa de pensiii, Somaj, ITM (nu se mai plasteste comision), Casa de sanatate. Toate acestea se regasesc in declaratia unica 112 care se depune numai la Finante. Trimestrial se va depune declaratia 100 cu profitul sau impozitul micro si decontul de T.V.A. ori alte surse in afara declaratiei 112.
Din 01.07.2011 va fi obligatoriu sa se depuna exclusiv online prin intermediul siteului e-guvernare.ro
100 lei mi se pare mai mult decat exagerat. Eu am comandat certificat si ma gandeam sa cer 10 RON/declaratie sau cel mult 20. Costul de achizitie al certificatului este de 47 EUR+TVA in primul an si 30 EUR +TVA din anul doi. Mi se par umflate preturile mai ales prin prisma faptlui ca achizitia unui singur certificat digital garanteaza depunerea la un numar nelimitat de firme. Deci cu alte cuvinte dumneavoastra platiti certificatul ca doamna contabila sa depuna si la alte firme.
Misto nu?
Ultima modificare: Marți, 15 Februarie 2011
giv, utilizator
Certificatul digital il plateste persoana care il utilizeaza.Cel putin asa fac eu,cu un certificat digital pot depune pentru toate firmele pe care le am,iarcosturile pentru acest certificat le voi suporta eu.Angajatorii vor suporta costurile de la notariat pentru imputernicire si costurile certificatului de mentiuni de la Registrul comertului,certificat cerut de notar.Certificatul costa aprox.50 euro pentru primul an,reinoirea ulterioara costa aprox.30 euro pe an.Eu cel putin asa am sa procedez.Costuri suplimentare nu am de ce sa aplic pentru ca aceasta declaratie inlocuieste cele 4 declaratii depuse pana acum.
simonaoprica a scris:

Costuri suplimentare nu am de ce sa aplic pentru ca aceasta declaratie inlocuieste cele 4 declaratii depuse pana acum.

Eu ma refeream la varianta in care depun pentru alta persoana pentru care nu depuneam anterior nimic si imi solicita sa indeplinesc formalitatea de depunere pe site in locul dumnealor (transmiterea datelor) acestia neoptand sa achizitioneze un certificat digital.
Am specificat-clientilor mei.

Alte discuții în legătură

Certificat digital depunere declaratii zolysoftsolutions zolysoftsolutions Buna tuturor. Stie cineva cat costa toata procedura si intocmai un certificat digital pentru depunerea declaratiei on-line (e vorba de firma si de ... (vezi toată discuția)
Certificatul digital calificat pentru semnatura electronica. obtinere. etape. - atentie! din 1 iulie 2011 declaratia 112 se depune doar online! Valentin_buzau Valentin_buzau [b]Certificatul digital calificat pentru semnatura electronica. Obtinere. Etape. - Atentie! Din 1 iulie 2011 Declaratia 112 se depune doar ONLINE! ... (vezi toată discuția)
Procura pentru semnatura electronica alina40 alina40 Buna ziua, daca a depus cineva la ANAF declaratia 150 si documentele solicitate pentru semnatura electronica, poate ne ajuta spunandu-ne ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)