Intr-un proces civil, am declarat recurs inainte de comunicarea hotararii judecatoresti. Trecand destul de mult timp de la pronuntare am insistat cu adrese scrise sa mi se spuna daca s-a redactat hotararea ca sa pot motiva recursul conf. art. 303 din Codul de procedura civila. Am primit hotararea, dar pe adresa de inaintare scrie RECOMUNICARE. Mentionez ca mie personal nu mi-a mai fost comunicata hotararea, si in acest caz, de ce este Recomunicare si nu Comunicare? Este posibil ca la dosar sa existe vreo dovada de comunicare?
Acum am trimis motivele de recurs si la instanta de fond si la Curtea de apel, ca sa nu ma trezesc ca pleaca dosarul intre timp la instanta superioara.
credeti ca s-ar putea declara tardiv recursul? Mai ales ca pana acum nu a plecat dosarul la instanta de recurs desi recursul a fost declarat anterior redactarii hotararii judecatoresti. Nu era normal, daca aveau dovezi de comunicare sa-l trimita la instanta de recurs?
Care ar fi procedura de repunere in termen, daca mi se va spune ca mi-a fost comunicata, de exemplu prin afisare la domiciliu - desi sunt sigura ca nu a fost asa, pentru ca la mine este permanent cineva acasa?
Nu va respinge recursul ca tardiv. Cel mult il anuleaza ca nemotivat in termen.
Verificati la dosarul cauzei dovada comunicarii.
Repunerea in termen se face numai pentru motive foarte bine intemeiate.