Se poate avansa in urmatorul grad profesional daca revin din concediul de ingrijire a copilului in anul 2011, si am 3 ani vechime in gradul profesional din care promovez. Cum e cu calificativele pe ultimii 2 ani?
Daca aveti 3 ani in gradul profesional fara cei 2 ani suspendati .Da. Se ia in calcul ultimii 2 ani anterior suspendarii pentru cresterea copilului. Daca insa sunt 3 ani cu cei 2 din suspendare nu este posibil.
Legea nr. 188/1999 republicată privind Statutul funcţionarilor publici
ART. 65
(1) Concursul sau examenul de promovare în gradul profesional se organizează de autoritatea sau instituţia publică, în limita funcţiilor publice rezervate promovării, cu încadrarea în fondurile bugetare alocate.
(2) Pentru a participa la concursul sau examenul de promovare în gradul profesional imediat superior celui deţinut, funcţionarul public trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:
a) să aibă cel puţin 3 ani vechime în gradul profesional al funcţiei publice din care promovează;
c) să fi obţinut cel puţin calificativul "bine" la evaluarea anuală a performanţelor individuale în ultimii 2 ani calendaristici;
d) să nu aibă în cazierul administrativ o sancţiune disciplinară neradiată în condiţiile prezentei legi.
Am 3 ani de grad fara cei 2 ani cat am stat in ingrijire copil, dar mai e o problema cu calificativele pe ultimii 2 ani calendaristici, ca asa zice legea, ceea ce e o aberatie, dc. in ultimii 2 ani am fost in concediu de ingrijire copil m-a evaluat doar sotul si nu intitutia. Institutia m-a evaluat in cei 3 ani de grad, cred ca era suficient.