avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Pot avansa in urmatorul grad profesional daca revin ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Pot avansa in urmatorul grad profesional daca revin din concediul de crestere a copilului?

Se poate avansa in urmatorul grad profesional daca revin din concediul de ingrijire a copilului in anul 2011, si am 3 ani vechime in gradul profesional din care promovez. Cum e cu calificativele pe ultimii 2 ani?
Daca aveti 3 ani in gradul profesional fara cei 2 ani suspendati .Da. Se ia in calcul ultimii 2 ani anterior suspendarii pentru cresterea copilului. Daca insa sunt 3 ani cu cei 2 din suspendare nu este posibil.
Nefiind la serviciu nu vi s-a dat calificativ pentru munca prestata.
Legea nr. 188/1999 republicată privind Statutul funcţionarilor publici

ART. 65
(1) Concursul sau examenul de promovare în gradul profesional se organizează de autoritatea sau instituţia publică, în limita funcţiilor publice rezervate promovării, cu încadrarea în fondurile bugetare alocate.
(2) Pentru a participa la concursul sau examenul de promovare în gradul profesional imediat superior celui deţinut, funcţionarul public trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:
a) să aibă cel puţin 3 ani vechime în gradul profesional al funcţiei publice din care promovează;
c) să fi obţinut cel puţin calificativul "bine" la evaluarea anuală a performanţelor individuale în ultimii 2 ani calendaristici;
d) să nu aibă în cazierul administrativ o sancţiune disciplinară neradiată în condiţiile prezentei legi.
Am 3 ani de grad fara cei 2 ani cat am stat in ingrijire copil, dar mai e o problema cu calificativele pe ultimii 2 ani calendaristici, ca asa zice legea, ceea ce e o aberatie, dc. in ultimii 2 ani am fost in concediu de ingrijire copil m-a evaluat doar sotul si nu intitutia. Institutia m-a evaluat in cei 3 ani de grad, cred ca era suficient.

Alte discuții în legătură

Promovare in grad functionari publici adarius adarius Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu lamuriri in privinta conditiilor pentru promovarea in grad superior. Specific faptul ca promovarea in grad principal a fost ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri privind legea 188/1999 brescanu_cristi brescanu_cristi Buna ziua. Am nelamuriri privind Legea 188/1999 privind functionarii publici la art. 65 [i]\"(1) Concursul sau examenul de promovare în gradul profesional ... (vezi toată discuția)
Promovare functionar public la revenirea din concediu de maternitate buia buia As dori un sfat legat de promovarea unui functionar public in grad profesional . Ultima promovare a fost in decembrie 2009 iar in anul 2011 a fost in concediu ... (vezi toată discuția)