avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... HCL 140/2007 este nelegala?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

HCL 140/2007 este nelegala?

Am dat in contencios administrativ Consiliul Local Timisoara, pentru ca a emis HCL 140/2007; HCL permite construirea de imobile de locuinte colective cu S/D+P+2E+M, cu 8 apartamente, in zonele de case prevazute in PUG Timisoara cu P, P+1, P+2 si pentru una maxim doua familii.
Am prezentatt dovada proiectul HCL 140 a fost publicat pe site primarie in 17.04.2007 si votat in 24.04.2007, deci dupa numai 7 zile, cu incalcarea legii 52/2003 a transparentei decizionale; am avut adresa de la ISC ca aceasta HCL incalca Legea 350/2001, art. 32, alin. 3.
Am pierdut si recursul, in 28 februarie.
Ce mai pot face? Mai exista recurs in anulare? sau numai la CEDO pot merge?

Am dat in contencios Primaria pentru ca a emis autorizatie pentru un bloc in zona de case; Am PV de inspectie de la ISC care spune ca atat Certificatul de Urbanism cat si Autorizatia de Construire au fost emise nelegal; dar azi iar am pierdut; ce sa fac cu recursul, sa cer stramutarea?
Nu mai exista recurs in anulare. Impotriva hotararilor definitive si irevocabile se pot exercita caile extraordinare de atac, pentru motivele si in coditiile expres prevazute de Codul de procedura civila (contestatie in anulare, revizuire).

Aveti posibilitatea sa exercitati calea de atac a recursului. Stramutarea unui proces, de asemenea, se poate cere in conditiile prevazute de legislatia procesual civila in vigoare.
Multumesc pentru raspunsul prompt, mi-ati ai dat o raza de speranta; pot incerca contestatie in anulare, revizuire, avand in vedere ca recursul s-a pronuntat in 28 februarie? Decizia am primit-o abia in 25 aprilie.
Din data comunicarii deciziei incepe sa curga termenul de exercitare a recursului.
De asemenea, trebuie sa fiti atent la motivele de exercitare a cailor extraordinare de atac - contestatia in anulare (art.317 si 318 C.proc.civ.), revizuirea (art.322 C.pro.civ.)., precum si la termenele de exercitare a lor.
Am verificat HCL 140/2007 pe sit-ul Prim. Timisoara, precum si art. 32 alin. 3 din L 52/2003. In opinia mea HCL 140 nu este nelegala intrucat prin acest act s-a modificat RLU si PUG-ul de catre o autoritate publica care are aceasta competenta. Art. 32 priveste alte situatii.
In sfarsit, este o opinie personala, s-ar putea sa gresesc in lipsa unor elemente concrete. Ar trebui sa ne spuneti in ce fel sunteti vatamat prin acest act.
Va rog sa observati titlul HCL 140: "completarea..." HCL 140 intr-adevar modifica, asa cum ati observat, nu completeaza PUG-RLU, insa modificarea PUG-RLU trebuie facuta in alte conditii. Suntem sute de proprietari de case care ne consideram prejudiciati in calitatea vietii si material, in scaderea valorii proprietatilor noastre, de constructia blocurilor in zona de case; niciunde in Europa nu se intampla asa ceva. La Cluj a fost o HCL asemenatoare in 2005 si s-a revenit.
Alta problema: proiectul HCL 140/2007 a fost publicat in 17.04.2007 pe site primarie si votat in 24.04.2007, deci dupa numai 7 zile, cu incalcarea transparentei decizionale.

Alte discuții în legătură

Exceptie de nelegalitate luminel luminel Speta este urmatoarea: In anul 2001, prin Hotarare de Consiliu Local, s-a dispus \" trecerea in domeniul public a unei instalatii de canalizare cu lungimea de ... (vezi toată discuția)
Distante de construire fata de limitele de proprietate keops_mic keops_mic Buna ziua, Cand am inceput construirea a garajului, am aflat ca in satul unde am casa exista un RLU care te obliga sa ai niste limite ale constructiei fata ... (vezi toată discuția)
Plangere prealabila - procedura contenciosului administrativ Tirlea Andrei Tirlea Andrei Actiunea in anulare a unui act administrativ cu caracter normativ, presupune parcurgerea plangerii prealabile ? O astfel de actiune permite si cereri ... (vezi toată discuția)