Buna ziua. Tatal meu este pensionar limita de varsta, cu pensia in plata. S-a angajat la o firma particulara si as dori sa stiu daca ii va mai fi retinuta contributia pentru sanatate.In conditiile in care de la 01.01.2011 pensiile ce depasesc 740 lei platesc contributia la sanatate.Si daca da, imi puteti spune actul normativ in baza caruia se retine contributia? Multumesc.
1. Unui pensionar care cumuleaza pensia cu salariul i se retin toate contributiile legale cu exceptia contributiei pentru somaj.
2. Contributia nu se stabileste pe persoana ci pe venitul respectiv, pensie si salariu (v. Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sãnãtãţii).
Sunt pensionar din 2005, am fost si PFA din 2007pana in 2009 ,am aflat intimplator de la o contabila, dupa un an de la infiintarea PFA-ului ca nu conteaza ca esti pensionar la limita de virsta ,TREBUIE sa platesti CAS -ul la casa de pensii judeteana ,numai dupa ce in prealabil ,scoate-ti de la trezoreria de care apartineti ca PFA; formularele cu veniturile estimate si veniturile anuale realizate ,faceti copii xerox dupa ele,inarmati-va cu MULTA rabdare ,asezati- va frumos la coada (mare de obicei)la Casa de pensii si cu putin noroc, poate reusiti intr-o zi sa va platiti CAS-ul!!Sanatate S-AVETI ca restul vine sigur !! Solutia CEA MAI SIMPLA ; trimite-ti un contabil si ati rezolvat-o!#-oX-(=D>