avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... contributii asigurarii sociale
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

contributii asigurarii sociale

- pensionar care desfasoara activitati comerciale respectiv servicii de placare datorez contributii sociale?
- pensionar care are incheiat contract de prestarii servicii cu o asociatie , datorez contributii sociale?
Mentionez ca pensia este peste 740.
Cel mai recent răspuns: anelusca , utilizator 15:53, 26 Octombrie 2012
Sunteti autorizat sa desfasurati aceste activitati? Adica sunteti PFA sau alta forma de organizare a activitatii economice?
pentru activitatea de placare sunt inregistrat ca persoana fizica autorizata iar pentru asociatie am contract de prestari servicii.
Nu mai platiti contributia la pensii si somaj pentru ca aveti deja calitatea de pensionar, iar cu privire la somaj nu mai puteti fi in aceasta situatie.
In rest platiti contributia de sanatate si impozitele pe venitul realizat.

Cititi si articolul acesta, va ajuta: www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Vineri, 26 Octombrie 2012
Lucian Huzum, Consilier juridic
pentru contractul de prestari, nu realizez venituri in fiecare luna, beneficiarul retine impozi 16% si il plateste la 25 ale lunii. Poate sa vireze si sanatate lunar?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - contributii la sanatate Keffr3n Keffr3n Buna ziua, eu sunt angajat cu carte de munca, angajatorul vireaza contributia la pensii, si, ca hobby, mai desfasor, ocazional, o activitate pe PFA. Trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Plata cass pe 5 ani in urma acatanas acatanas Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: din anul 2002 pana in prezent sunt angajata cu CIM la o firma unde mi s-au platit regulat toate contributiile ... (vezi toată discuția)
Pensionar inregistrat pfa - care sunt contributiile obligatorii? stelach stelach Buna ziua, un pensionar, care este inregistrat ca persoana fizica autorizata, ce obligatii fiscale are,are obligatia incheierii unui contract de asigurari de ... (vezi toată discuția)