Buna ziua.Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.
Luna aceasta mai mi se termina concediul medial postnatal,
Cate zile se acorda medcial, mentuonez ca am o fetita si a fost diagnosticata cu picior plat valg, necesita atele ghips si are nevoie de ingrijri speciale
STiam ca se acorda 90 de zile de medical,. intrebarea mea este, daca se acorda aceste zile, mai am dreptul la indemnizatie crestere copil?
Da.
Concediul pentru crestere si ingrijire copil ( cic) se acorda la cerere dupa 42 zile de la nasterea copilului. Nu este problema daca este solicitat mai tarziu.
Daca sunt indeplinite conditiile de acordare este in ordine.
Art. 51. - În situaţia în care copilul este diagnosticat cu boli infectocontagioase, neoplazii, este imobilizat în aparat gipsat sau supus unor intervenţii chirurgicale, eliberarea certificatelor de concediu medical se va face de medicul curant din unităţile care acordă asistenţă medicală în specialitatea respectivă, pentru durate stabilite de acesta, în funcţie de gravitatea afecţiunii. Dacă durata concediului medical depăşeşte 90 de zile nu este necesar avizul medicului expert al asigurărilor sociale.
Concediu medical
zar
pot avea doua concedii medicale pentru copil bolnav pana la sapte ani in aceasi luna? Medicul de familie nu vrea sa imi elibereze pe motiv ca nu poate da in ... (vezi toată discuția)