avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Deranjarea linistii publice
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Deranjarea linistii publice

Buna ziua, am 23 de ani(studenta UMF), locuiesc impreuna cu prietenul meu (27)intr-un apartament din Bucuresti cu doua camere, care din pacate are dormitorul perete in perete cu domitorul mic al vecinei mele(19 ani).
Problema noastra este ca noapte de noapte vorbeste pe internet( folosind microfonul,iar raspunsul ce vine din partea cealalata se aude in boxe) , incepe pe la 22 si termina in cazul cel mai fericit la 2-3 dimineata,( tipa, rade foarte tare)..Iar cam de la ora 16 pana la 22 da drumu la aceasi melodie tare sa se repete.(prin asta imi dau seama ca e ceva intentionat).Va imaginati ce somn avem... Am vorbit cu mama ei, am rugat-o daca nu poate respecta orele sa isi mute calculatorul in alta camera( avand 3) si astfel vom evita certurile...Raspunsul ei fiind:" ca e casa ei si ca face ce vrea si daca nu ne convine sa chemam politia". Intr-un final asta am facut, prima data cand au venit domnii din politie i-au dat un avertisment, iar a doua oara vecina mea iubita n-a mai deschis usa..ca la 1 noaptea nu avea cine sa bata la usa decat politia...Iar problema mea e acceasi...Nu dormim noaptea..eu ma duc la facultatea terminata iar prietenul meu la munca..."doarme in papuci" . Ne-am si certat cu ele (mama si fiica)...am vorbit si cu frumosul...am ajuns la concluzia ca nu putem concura cu nesimtirea.

As avea nevoie de un raspuns..ce putem face legal?

Care sunt demersurile ca sa rezolvam problema?
Cel mai recent răspuns: gigelas , utilizator 16:42, 15 Februarie 2011
administratia blocului in care locuiti trebuie sa aibe un program de liniste afisat ( sau neafisat), in baza acestui program puteti merge la administratia blocului, care si aceasta poate aplica avertismente si sanctiuni!

Pana atunci, incercati tot cu vorba buna, ori in cel mai bun puteti izola fonic peretele care este comun cu al vecinilor pentru nopti linistite si nici foarte scump nu este!

Succes si... somn usor :D
Legea nr.61/1991 prevede la art. 2 : Constituie contraventie savarsirea oricareia dintre urmatoarele fapte, daca nu sunt comise in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni:
...
29) tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00-8,00 , prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice situate in imobile cu destinatia de locuinte sau in imediata vecinatate a acestora;

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea privind linistea folette folette De ani de zile tot auzim diverse variante referitoare la orele de liniste. Care este varianta corecta? intre ce ore precizeaza legea ca vecinii nu au voie sa ... (vezi toată discuția)
Anul trecut sub apartamentul meu (care este inchiriat) s-a mutat ... knight knight Anul trecut sub apartamentul meu (care este inchiriat) s-a mutat o familie. Barbatul a chemat politia de nenumarate ori la chiriasii mei si politia a constatat ... (vezi toată discuția)
Deranjarea linistii publice... reparatii zgomotoase Alex11 Alex11 De un an intreg, in scara in care locuiesc se fac reparatii foarte zgomotoase. 5 vecini au decis sa-si puna centrale, sa se izoleze termic, dar nu in acelasi ... (vezi toată discuția)