avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Anul trecut sub apartamentul meu (care este inchiriat) ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Anul trecut sub apartamentul meu (care este inchiriat) s-a mutat ...

Anul trecut sub apartamentul meu (care este inchiriat) s-a mutat o familie. Barbatul a chemat politia de nenumarate ori la chiriasii mei si politia a constatat ca acesta nu se incalca tulburarea linistii publice. Au vazut dansii ca nu e muzica, zgomote. Altfel i-ar fi avertizat si amendat.

Daca aude ca iti cade ceva din mana noaptea gen o cana, lanterna sau pasi cand te duci la baie te poti trezi cu politia la usa din senin.
Ce se poate face in cazul acesta? Care sunt caile legale?

Eu consider ca este este hartuire, avand in vedere ca a venit politia in decurs de 1 an de 5 ori si de fiecare data nu s-a constaet nimic, larma, muzica tare, tipete, bocaneli.
Acesta cred eu ca vrea doar sa intimideze si sa descurajeze apeland 112. Si consider ca face si o greseala ca apeleaza 112 pentru ca este un numar de urgenta 112. Ori si daca ar fi galagie noaptea asta nu e urgenta.

Da, am incercat sa o dau la pace cu el, sa discut el omeneste dar acesta afirma ca nu are nimic perosnal cu mine etc etc ca simplu vrea sa doarma ca e obosit si vrea liniste mormantala ca el pleaca la serviciu dimineata. Si ca la bloc trebuie liniste totala, sa nu se auda musca. Il stiu alti vecini de reclamagiu ca ar avea legaturi cu politia.

Citind legea 61/1991 aceasta spune ca citez "- tulburarea liniștii locatarilor între orele 22,00-8,00 şi 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora;"

Ori in condiile in care iti scapa ceva din mana sau se aud pasi, asta mai e tulburare a linistii publice? Eu nu cred. La bloc asa e, sunt vecini este o comunitate, nu poti sa ceri unui om sa se culce de la 22:00. Unii oameni muncesc si noaptea la PC. Cine vrea liniste totala ar trebui sa ia considerare sa se mute la casa.

Astept parerea unui avocat.
Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Vineri, 8 Septembrie 2023
knight, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:55, 8 Septembrie 2023
Adresati o plingere penala la parchet, in baza art. 208 alin. 1 din codul penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore de liniste petrudaniel petrudaniel Buna ziua! Este adevarat ca nu pot asculta niciodata muzica la sistemul meu de home-audio? Legea mentioneaza ca doar tulburarea prin zgomote se sanctioneaza in ... (vezi toată discuția)
Doresc sa cunosc litera legii privind linistea si ordinea publica ... csandra csandra doresc sa cunosc litera legii privind linistea si ordinea publica respectiv +spatiul dintre doua blocuri , in care se afla un spatiu de joaca amenajat si in ... (vezi toată discuția)
Masaje erotice tavy49 tavy49 Buna ziua , sint propietarul al unui apartament intr-o vila tip duplex,propietarul celuilalt apartament a inchiriat la o firma care a deschis un salon de ... (vezi toată discuția)