avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... doresc sa cunosc litera legii privind linistea si ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

doresc sa cunosc litera legii privind linistea si ordinea publica ...

doresc sa cunosc litera legii privind linistea si ordinea publica respectiv +spatiul dintre doua blocuri , in care se afla un spatiu de joaca amenajat si in care frecvent se joaca football intra sub incidenta vreunei legi de respectare a linistii sau daca nu e in interiorul blocului ...putin ne pasa --
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:45, 27 Aprilie 2022
Legea nr.61/1991
art.2
Constituie contravenție săvârșirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracțiuni:
.......
25) tulburarea, fără drept, a liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;
26) tulburarea liniștii locatarilor între orele 22,00-8,00 și 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora;
......


Contravențiile se constată de către primar, împuterniciții acestuia, de către ofițerii sau agenții de poliție ori de către ofițerii, maiștrii militari și subofițerii din jandarmerie, precum și, pentru faptele constatate în zona specifică de competență, de către polițiștii de frontieră.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este vreo lege care restricționată muncitorii care lucrează pe șantier să respecte o anumită lege a liniștii publice? Stormwatch Stormwatch Buna seara, In cartierul unde stau se construiește ceva, iar ei dărâmă clădirea de langa, iar blocul trepidează deja, nu ar trebui sa fie o lege ... (vezi toată discuția)
Buna seara.locuiesc la sat și un vecin și- a făcut bar terasa ... Carază Elena Carază Elena .Buna seara..Locuiesc la sat și un vecin și- a făcut bar, terasa fiind la 8m de geamul meu.In fiecare seara pune muzica și cei prezenți urlă si fac ... (vezi toată discuția)
Dreptul la liniste la apartament AnaEva AnaEva Buna ziua, Vecina are un catel care latra incontinuu, zi si noapte, am înregistrări la 1,3, noaptea, problema persista din iulie 2017 de cand m-am mutat ... (vezi toată discuția)