avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna seara.Locuiesc la sat și un vecin și- a făcut ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna seara.Locuiesc la sat și un vecin și- a făcut bar terasa ...

.Buna seara..Locuiesc la sat și un vecin și- a făcut bar, terasa fiind la 8m de geamul meu.In fiecare seara pune muzica și cei prezenți urlă si fac gălăgie după bunul plac.Se poate face ceva în această situație, și cui trebuie să mă adresez.VA MULȚUMESC.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Iulie 2021
Carază Elena, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carază Elena , utilizator 16:50, 11 Iulie 2021
Legea nr. 61 din 27 septembrie 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice
art.2
Constituie contravenție săvârșirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracțiuni:
...
25) tulburarea, fără drept, a liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;
26) tulburarea liniștii locatarilor între orele 22,00-8,00 și 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora;
.....

Contravențiile se constată de către primar, împuterniciții acestuia, de către ofițerii sau agenții de poliție ori de către ofițerii, maiștrii militari și subofițerii din jandarmerie, precum și, pentru faptele constatate în zona specifică de competență, de către polițiștii de frontieră.
Va mulțumesc.Deci până la ora 22 eu sunt obligata sa suport gălăgia, muzica și limbajul deocheat si după ora 22 pot sta si eu la aer curat,cu familia, în liniște sa ma odihnesc după o zi de munca.
Citisem undeva că trebuie acordul vecinilor ptr a deschide un astfel de local cu terasa în aer liber.Asa e?
Ultima modificare: Duminică, 11 Iulie 2021
Carază Elena, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Linistea la bloc engels engels Cine raspunde de linistea din bloc? Am fost azi la Politia Locala Sector 6. voiam sa discut cu un politist despre acest lucru. Erau acolo o infinitate, se ... (vezi toată discuția)
Este vreo lege care restricționată muncitorii care lucrează pe șantier să respecte o anumită lege a liniștii publice? Stormwatch Stormwatch Buna seara, In cartierul unde stau se construiește ceva, iar ei dărâmă clădirea de langa, iar blocul trepidează deja, nu ar trebui sa fie o lege ... (vezi toată discuția)
Doresc sa cunosc litera legii privind linistea si ordinea publica ... csandra csandra doresc sa cunosc litera legii privind linistea si ordinea publica respectiv +spatiul dintre doua blocuri , in care se afla un spatiu de joaca amenajat si in ... (vezi toată discuția)