avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Linistea la bloc
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Linistea la bloc

Cine raspunde de linistea din bloc? Am fost azi la Politia Locala Sector 6. voiam sa discut cu un politist despre acest lucru. Erau acolo o infinitate, se loveau unii de altii, nu mi se parea ca faceau ceva, nici nu era ora de pauza.
O politista mi-a spus totusi ca nu am dreptul la liniste in timpul noptii si ca vecinul meu poate sa se racoreasca cat vrea muschii lui cu aerul conditionat care face zgomot. Pe mine ma trezeste la orice ora si nu mai pot sa dorm. I-am spus si ca trebuie sa dorm- recomandarea medicului dupa atacul cerebral din octombrie.
Dar nu am dreptul si gata.
Ultima modificare: Miercuri, 31 Iulie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:16, 31 Iulie 2019
Potrivit Legii nr. 61/1991, orele de liniște sunt în intervalul 22:00 - 8:00 și între 13:00 și 14:00.

art.2
Constituie contravenție săvârșirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracțiuni:
....
26) tulburarea liniștii locatarilor între orele 22,00-8,00 și 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora;
....

Contravențiile se constată de către primar, împuterniciții acestuia, de către ofițerii sau agenții de poliție ori de către ofițerii, maiștrii militari și subofițerii din jandarmerie, precum și, pentru faptele constatate în zona specifică de competență, de către polițiștii de frontieră.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este vreo lege care restricționată muncitorii care lucrează pe șantier să respecte o anumită lege a liniștii publice? Stormwatch Stormwatch Buna seara, In cartierul unde stau se construiește ceva, iar ei dărâmă clădirea de langa, iar blocul trepidează deja, nu ar trebui sa fie o lege ... (vezi toată discuția)
Doresc sa cunosc litera legii privind linistea si ordinea publica ... csandra csandra doresc sa cunosc litera legii privind linistea si ordinea publica respectiv +spatiul dintre doua blocuri , in care se afla un spatiu de joaca amenajat si in ... (vezi toată discuția)
Ce pot sa fac legal impotriva vecinului care da tv-ul la maxim zi de zi beta986 beta986 Am un vecin ce foloseste TV-ul la maxim de dimineata de la 6,30 pana noaptea la 00:00. De curand si-a montat tv-ul pe peretele din dormitor.Am tot fost la el ... (vezi toată discuția)