avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plata cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plata cheltuieli de judecata

Am un proces cu Politia Romana, eu in calitate de reclamant , Politia intimat. E vorba despre contestarea si anularea unui proces verbal. Intrebarea mea este: in cazul in care voi pierde procesul, trebuie saplatesc cheltuieli de judecata ?
La primul termen Politia Rutiera a depus documentele prin care se probeaza fapta savarsita de mine. Urmeaza al doilea termen in care ar trebui sa ma apar...Deci platesc cheltuieli de judecata daca pierd ?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:16, 16 Februarie 2011
Daca exista cheltuieli de judecata ocazionate de proces,partea care pierde procesul in conformitate cu disp.art.274 c.pr.civ.este obligata la plata cheltuielilor de judecata.
personal,nu cunosc vreo speta in care politia sa fi cerut cheltuieli de judecata.
ca idee:cheltuielile de judecata se imputa partii care a cazut in pretentii si doar in masura in care ele au fost dovedite cu probe certe ca au fost efectuate pana la incheierea dezbaterilor si ramanerii in pronuntare
r.gabi a scris:

Daca exista cheltuieli de judecata ocazionate de proces,partea care pierde procesul in conformitate cu disp.art.274 c.pr.civ.este obligata la plata cheltuielilor de judecata.

Va rog sa imi spuneti daca ati mai auzit de cazuri asemantoare cu al meu , in care se contesta un PV emis de Politia Rutiera si in cazul in care se pierde procesul , Politia a cerut cheltuieli de judecata...
ma indoiesc ca in cazul in care vi se va respinge contestatia veti plati cheltuieli de judecata. ca nu sunt. ei si-au trimis consilierul juridic in instanta. nu au facut cheltuieli.
M-am referit la aplicabilitatea art.274 c.pr.civ,in general,nu la situatia dvs,in special,daca nu s-a inteles acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata/actiune separata AL MARIN AL MARIN Buna ziua, Am o rugaminte la voi, daca puteti sa ma ajutati. Este vorba despre un dosar castigat si o chitanta platita de client care nu a fost depusa la ... (vezi toată discuția)
Cine plateste cheltuielile de judecata? laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 In cazul unui litigiu de munca,in care asistenta juridica este gratuita,la finele procesului,plateste vreuna dintre parti aceste cheltuieli de judecata?Va ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli judecata plangere contraventionala Hetzer Hetzer Anul trecut am facut o plangere impotriva unei amenzi aplicate de Politia Comunitara Constanta pentru parcarea pe spatiu verde (o fasie mizerabila de pamant ... (vezi toată discuția)