Avem un angajat cu CIM care este pensionar.Pentru el nu se retine contributia individuala de somaj cf.art.18 al Legii 76/2002.La declaratia 112 am integistrat acest contribuabil cu toate conditiile (pensionar si neasigurat pentru aceasta contributie) si mi se modifica si contributia angajatorului.Daca incerc sa modific manual nu se valideaza declaratia ,apar erori.Intrebarea este cum pot sa inregistrez contrubutie individuala 0 si contributia angajatorului care rezulta din calcul?Prevederea din Legea 76 cf.careia pensionarii nu sunt asigurati in sistemul asigurarilor de somaj este in vigoare.S-a modificat acest aspect,exixsta alta prevedere in acest sens?
Pentru pensionari angajati cu CIM nu se plateste contributia la somaj 0.5% nici de angajat nici de catre angajator. De aceea Legea 76 prevede ca pensionarii nu sunt asigurati in sistemul asigurarilor de somaj
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Declaratia 112
martady
buna ziua.
va rog sa ma ajutati putin: am un angajat pensionar cu 1/2 norma adica 4 ore / zi, stiu ca pentru el nu trebuie sa retin contributie pentru somaj, ... (vezi toată discuția)