avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Condamnare in Elvetia!!!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Condamnare in Elvetia!!!

Buna ziua, am un amic care a fost condamnat in Elvetia la un an si jumatate de inchisoare cu suspendare pentru furt si supus la plata unei amenzi de 600 franci elvetieni.Neputand platii in momentul eliberarii din arestul preventiv aceasta amenda i a fost trimisa acasa prin posta de catre autoritatile elvetiene.Ce sa intampla in cazul in care nu plateste aceasta amenda?Poate fi condamnat in Romania?Este urmarit international de autoritatile elvetiene?Sau daca il mai prind pe acolo il pun sa execute pedeapsa?Astept raspuns cat de repede se poate.Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:19, 9 Mai 2008
Mihai_alexandru a scris:

Buna ziua, am un amic care a fost condamnat in Elvetia la un an si jumatate de inchisoare cu suspendare pentru furt si supus la plata unei amenzi de 600 franci elvetieni.Neputand platii in momentul eliberarii din arestul preventiv aceasta amenda i a fost trimisa acasa prin posta de catre autoritatile elvetiene.Ce sa intampla in cazul in care nu plateste aceasta amenda?Poate fi condamnat in Romania?Este urmarit international de autoritatile elvetiene?Sau daca il mai prind pe acolo il pun sa execute pedeapsa?Astept raspuns cat de repede se poate.Multumesc

Parerea mea e ca raspunsuri la aceste intrebari, pe partea penala,ar putea sa-ti dea doar un avocat din Elvetia.
In ceea ce priveste amenda, in Romania poate fi declansata impotriva lui o procedura de executare silita.
Raspunsul de mai sus este corect.

In general, autoritatile din statele din vestul Europei sunt multumite ca au scapat de pe teritoriul sau de acea persoana.
Il poate executa silit pe parte civila.
Nu cunosc nici un caz in care autoritatile elvetiene sa revoce pedeapsa cu suspendare pt cetateni romani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt - elvetia Mihai_alexandru Mihai_alexandru Am un amic de la care fac cumparaturi in materie de produse vestimentare, este roman de origine si isi desfasoara activitatea prin Europa,Recent l au prins l a ... (vezi toată discuția)
Deducerea unei pedepse alexandra15 alexandra15 Buna seara am sa va explic mai pe larg cazul , daca puteti va rog sa imi dati un sfat Sotul meu cand era minor a primit o condamnare din care a executat o ... (vezi toată discuția)
Incalcare interdictie in elvetia marinapopescu4443 marinapopescu4443 Buna seara! Va rog frumos sa ma ajutati cu informatii in legatura cu incalcarea unei interdictii de intrare in Elvetia. Am un prieten care este plecat in ... (vezi toată discuția)