avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... SANCTIUNI PENTRU TALHARIE
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

SANCTIUNI PENTRU TALHARIE

Buna ziua...In data de 9 noiembrie 2010(seara) am fost atacata de trei indivizi in timp ce ma indreptam spre casa. Am simtit pasi dar mi-a fost teama sa ma uit in spate deoarece eram singura ,moment in care unul dintre ei ma impins tare din spate si am fost trantita la pamant iar altul mi-a luat geanta si au fugit,toti trei aveau glugile de la bluze trase pe cap si nu am apucat sa-i vad la fata.Ulterior m-am deplast la politie relatand cele intamplate. O luna mai tarziu am fost anuntata telefonic de un comisar de la politie sa ma prezint la sectie pentru a spune ce am mai avut prin geanta si nu declarasem initial...dupa ce am declarat ce maruntisuri am mai avut prin geanta ,domnul comisar mi-a prezentat niste farduri si un stilou pe care le-am recunoscut ca fiind ale mele..M-am bucurat ca au prins talharii deoarece imi creasera un prejudiciu de aproximativ 1000 ron si mai mult decat atat am ramas traumatizata de ce putea sa mi se intample deoarece sunt si insarcinata.. Doi dintre talhari au 17 ani iar celalalt 18 ani., toti recunoscandusi fapta .Am inteles de la politie ca nu am fost singura talharita de acesti indivizi..Pana in momentul de fata nu mai stiu nimic de ce sa intamplat cu ei..Va rog sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac,pentru ca nu vreau sa scape fara sa plateasca,sau macar sa imi recuperez paguba...Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:57, 16 Februarie 2011
Este foarte probabil sa ajunga la inchisoare.
Avocatii lor, daca isi vor angaja, vor avea foarte mult de lucru ca sa ajunga la o pedeapsa neprivativa de libertate...
Nu cred ca va veti recupera paguba decat daca parintii unuia dintre ei are apartament in proprietate sau realizeaza venituri.
Nu vor scapa in mod cert fara o pedeapsa considerabila, avand in vedere si existenta agravantelor.Apoi, sa decalrati ca va constituiti parte civila in vederea obtinerii despagubirilor.
Daca se recupereaza prejudiciul pot primi o pedeapsa cu suspendare.
Depinde de parintii lor...
Pai si eu ce sa fac ,sa astept pana cand ma va chema si pe mine la proces sau sa-i dau in judecata pe parte civila?
Actiunea civila poate fi alaturata actiunii penale si se va judeca in cadrul procesului penal.

Alte discuții în legătură

Furt NeeD NeeD Doi prieteni de-ai mei au furat o geanta de la o femeie de pe strada. Acestia au tras de geanta si au fugit. Dupa o luna i-au gasit politia si i-a luat la ... (vezi toată discuția)
Delapidare, furt, neglijenta in gestiune? VaxVoxVax VaxVoxVax Buna ziua, De curand sunt angajat in cadrul unei firme avand incadrarea de baza drept \"Gestionar\". Cum, necum, dupa aproximativ 6 luni de la ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala Ersin Dervis Ersin Dervis Buna ziua . am fost victima unei vatamari corporale grave.mam despartit de fostul meu iubit care ma hartuit ma urmarit iar ieri ma prins pe o terasa si acolo ... (vezi toată discuția)