avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... conflict
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

conflict

am un furnizor care nu avenit un an dupa bani si dupa un an ma da in judecata ,ce pot sa fac.?????
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 22:04, 15 Februarie 2011
Poate sa te de in judecata prin (i) procedura normală de judecată; (ii) procedura somației de plată și (iii) procedura ordonanței de plată.
Cele ultime sunt pentru creante lichide, certe si exigibile. Si nu nevoi de conciliere. Pentru cele prime, trebuie sa parcurga procedura prevazuta de art.720 ind.1 c.pr.civ., urmare careia il va notifica in scris pe debitor, invitandu-l in scopul solutionarii amiabile a diferendului. Creditorul va transimite acestuia, odata cu notificarea scrisa, si documentele ce atesta creanta sa. Notificarea trebuie transmisa cu cel putin 15 zile inainte de data propusa pentru intalnire.
Daca partile reusesc sa rezolve problema in mod amiabil, atunci debitorul va plati suma datorata si nici o actiune nu va mai fi introdusa in instanta.

Daca nu a facut asa, duceti-va la un avocat cat de curand.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conciliere si somatie de plata Andrei T Andrei T Am trimis unei firme debitoare o notificare prin care solicitam prezentarea la concilere. Plicul a fost trimis cu AR la firma debitoare dar aceasta a refuzat ... (vezi toată discuția)
Refuz la plata a unei facturi de penalitati nico_mirea nico_mirea In baza unui art. dintr-un contract de prestari servicii care prevedere penalitati de 0,15% pe zi intarziere, societatea emite o factura de penalitati, avand ... (vezi toată discuția)
Neplata facturi. cum il dau in judecata? bbn_1982 bbn_1982 Buna ziua! Am de recuperat niste bani de la un client din anul 2008. Luna trecuta am trimis o notificare cu confirmare de primire pe adresa acestuia, dar a ... (vezi toată discuția)