avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 361 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... descoperire de card in cazul decesului
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

descoperire de card in cazul decesului

In urma cu 10 luni sotul meu a decedat.
El avea o decoperire de card pe cardul de salariu, de 6700 lei.
La momentul decesului eu eram somera ( fara somaj ).
Colegii lui s-au chinuit sa stranga banii necesari ca sa acopere decoperirea de card, eu fiind fara niciun venit la momentul respectiv si avand in intretinere un copil aflat la liceu in clasa a XII-a.
Intrebarea mea este : nu cumva aceasta descoperire de card era asigurata si nu intra in obligatia noastra s-o achitam ?
Si va intreb asta deoarece un alt inspector bancar de la o alta banca mi-a spus ca in situatia asta eu nu aveam nici o obligatie fata de ei.Cu alte cuvinte acei bani puteau sa ne revina noua, mie si copilului, data fiind situatia noastra.
Ca sa nu mai spun ca ramasesera in contul cardului inca vreo 34 de lei pe care n-am putut sa-i scot pentru ca nu stiam pin-ul iar cei de la banca mi-au spus sa mai astept inca vreo luna sa vada cum vom proceda pentru maruntisul ala, iar dupa 3 luni mi-au luat si banii aia ca un comision de gestionare a contului pe anul 2010 ( in conditiile in care sotul decedase in prima parte a anului 2010 si era normal sa-i inchida contul definitiv ).
Mai pot face ceva ca sa recuperez banii respectivi ( cei 6700 lei ) avand in vedere ca asta s-a intamplat in urma cu 10 luni si ca mi s-a parut a fi un abuz din partea bancii prin nerespectarea unor termeni si conditii.
Poate gresesc, dar va spun sincer ca cei mai multi s-au mirat ca am fost nevoiti sa achitam descoperirea de card, in conditiile in care cel care a contractat acest tip de credit a decedat si eu sau copilul meu nu aparem pe nici un document referitor la cardul respectiv.
Directoarea de acolo mi-a spus ca descoperirile de card ale MAI nu sunt asigurate pentru cazurile de deces si acoperirea lor trebuie sa fie suportata de familie.
M-as mira, sincer, sa fie asa !
Va multumesc si va rog din toata inima sa ma indrumati si sa ma ajutati, mai ales ca pentru fiecare drept ( banii de concediu, banii pe haine ) care i se cuvenea sotului meu pentru cele 3,5 luni din 2010 lucrate, a trebuit sa-i intreb eu si sa le deschid de zeci de ori usile, spre disperarea mea.
Adica daca nu aflam eu de la prietenii lui din tara ca li s-au mai dat diferente de plata pentru diverse si daca nu ma duceam personal la unitate sa ii intreb despre respectivele sume, ei nu ma chemau din proprie initiativa.
Va multumesc inca o data !
.
Cel mai recent răspuns: ContSters193283 , utilizator 16:17, 19 Februarie 2011
Eu am lucrat chiar in pozitia de recuperator de credit si nu o data m-am intalnit cu aceste cazuri. Ar fi bine sa stiu banca la care s-a facut creditul, pt ca si acesta e un credit. Din experienta mea, va spun ca banca asigura aceste tipuri de credit. Evident ca banca prefera sa recupereze de la dvs sumele respective, decat sa utilizeze asigurarea creditului pe card, insa nu are nici un temei sa va pretinda sa achitati dvs acele sume. NU SUNTETI OBLIGATA sa achitati suma descoperita pe card! Ar fi fost bine sa aveti un exemplar dupa contractul de credit pe card...cu siguranta in partea de jos a unei pagini, cu litere mai mici scrie ca la decesul imprumutatului riscul este al bancii.
Va multumesc pentru raspuns.
Se mai poate face ceva ?!
Invatati-ma va rog la cine sa apelez, pentru ca mi se pare abuziv ce-au facut ei.
Este vorba de Bancpost.
Va dati seama c-am ramas cu un copil pe care trebuie sa-l duc mai departe in facultate in conditiile in care am un salariu destul de mic, si ma voi lupta pentru fiecare leut care ni se cuvine.
Ultima modificare: Joi, 17 Februarie 2011
ContSters193283, utilizator
Acum am inteles ca banii (6700 lei) au fost depusi in contul de card....in acest caz, sansele de recuperare a banilor sunt f f mici....pentru ca banca va spune ca acei bani au fost depusi de bunavoie in cont si astfel a fost stinsa datoria fata de banca.....imi pare rau....
Da...ma gandeam eu ca n-am nici o sansa.
Ma mir totusi ca niste oameni destul de pregatiti ( ma refer la cei care lucreaza in departamentul contabilitate de la unitatea MAI unde a fost angajat sotul, si care au dispus acoperirea cardului ) nu s-au sesizat la obligativitatea bancii de a suporta descoperirea.
Ca sa nu mai spun ca sunt scarbita de rau-vointa celor de la Bancpost de a tacea chitic ca nu care cumva sa aiba ei de pierdut.
Oricum va multumesc pentru amabilitate, dar daca ar exista o sansa cat de mica in aceasta privinta as vrea s-o folosesc.
Sa consult totusi un avocat ?
Orice s-ar spune, Bancpost nu a fost fair-play.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire datorie bancara (inclusiv minor)? iris141 iris141 Va rog frumos sa incercati sa ma ajutati cu niste lamuriri referitoare la situatia mea in relatia cu o banca in urma decesului sotului meu. Sotul meu avea un ... (vezi toată discuția)
Descoperire de cont sau card brd ContSters454418 ContSters454418 Tatal meu avea o descoperire de cont, pe contul de salar la BRD , acesta a decedat, iar cei de la contabilitate /financiar MAI au \"vorbit\" la banca BRD ... (vezi toată discuția)
Probleme cu rambursarea creditului!!! Beatris Alexandra Beatris Alexandra Buna seara! Situatia mea a inceput in luna octombrie 2021 cand tatal meu a decedat. El avea un credit de 40.000 lei puls un descoperit de card in valoare de ... (vezi toată discuția)