avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... descoperire de cont sau card BRD
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

descoperire de cont sau card BRD

Tatal meu avea o descoperire de cont, pe contul de salar la BRD , acesta a decedat, iar cei de la contabilitate /financiar MAI au "vorbit" la banca BRD spunanand ca descoperirea trebuie achitata de catre mama, unii spun ca acest tip de "credit" este asigurat.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 14:21, 15 Ianuarie 2018
De obicei exista asigurarea de viata pentru creditele ipotecare, nu pentru un simplu card de credit. Daca aveti asigurare, cititi contractul sa vedeti in ce conditii asiguratorul acopera datoriile. Mostenitorii (copii, parinti, sotie, etc.), daca accepta mostenirea, inseamna ca au acceptat atat activul (bunurile, banii detinuti, etc.) cat si pasivul mostenirii (datoriile, indiferent unde exista aceste si sunt dovedite cu acte).
e vorba de asigurarea contului, nu de viata.
Nu există o astfel de asigurare, numită a contului. Dacă soția decedatului a acceptat moștenirea, prin acest accept a preluat și datoriile către bancă ale soțului. Banca în calitate de creditor își va recupera creanța numai din bunurile moștenite, nu din bunurile personale ale soției supraviețuitoare.
Ultima modificare: Luni, 15 Ianuarie 2018
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune credit ipotecar RazvanStanica RazvanStanica O zi buna tuturor celor ce citesc acest mesaj. Sora mea a decedat acum 10 zile si am impresia ca ne gasim intr-o situatie destul de complicata, asa ca as ... (vezi toată discuția)
Cum se face cu o datorie a unui parinte care a murit? Didi27 Didi27 Buna ziua!.. Ma confrunt si eu cu o mare prblema... tatal meu a decedat acum cateva luni .. si avea cateva datorii. El a luat imprumut de al 2 banici( ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu creditul bancar dupa moartea celui care l-a contractat? hingheru hingheru Am o intrebarare: un parinte a facut un credit de nevoi personale, creditul are asigurarea de viata obligatorie, parintele a decedat, copii trebuie sa ... (vezi toată discuția)