avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie pentru cresterea copilului

am un copil de 4 luni si incepand cu data de 15 mai trebuie sa incep serviciul, mentionez ca inainte de a naste lucram la o firma privata avand o vechime de 2 ani dar cu o intrerupere de 10 luni inainte de a naste, deoarece am fost plecata la munca in italia si am revenit dupa 10 luni inapoi la aceeasi firma, asta fiind anul trecut in octombrie, iar in luna ianuarie an nascut.Pe perioada cat am lucrat in strainatate nu am avut contract de munca, ci doar sotul meu, dar tot asa cu o mica intrerupere. Acum am stat acasa cele 126 de zile calendaristice care mi se cuvin prin lege de sarcina si lauzie, dar fiind obligata dupa aceea de a incepe serviciul deoarece nu pot beneficia de acei 2 ani de prenatal, as vrea sa stiu cu exactitate daca exista o portita de a mai sta acasa cu copilul dar platita, statul roman nu se gandeste ca si acei copii care mamicile nu au muncit au nevoie de bani pt.cresterea copilasului. va multumesc.
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 14:30, 9 Mai 2008
LiutaR a scris:

am un copil de 4 luni si incepand cu data de 15 mai trebuie sa incep serviciul, mentionez ca inainte de a naste lucram la o firma privata avand o vechime de 2 ani dar cu o intrerupere de 10 luni inainte de a naste, deoarece am fost plecata la munca in italia si am revenit dupa 10 luni inapoi la aceeasi firma, asta fiind anul trecut in octombrie, iar in luna ianuarie an nascut.Pe perioada cat am lucrat in strainatate nu am avut contract de munca, ci doar sotul meu, dar tot asa cu o mica intrerupere. Acum am stat acasa cele 126 de zile calendaristice care mi se cuvin prin lege de sarcina si lauzie, dar fiind obligata dupa aceea de a incepe serviciul deoarece nu pot beneficia de acei 2 ani de prenatal, as vrea sa stiu cu exactitate daca exista o portita de a mai sta acasa cu copilul dar platita, statul roman nu se gandeste ca si acei copii care mamicile nu au muncit au nevoie de bani pt.cresterea copilasului. va multumesc.

Singura posibilitate ar fi concediul medical, care in situatia dvs. se poate acorda si pentru cazul in care copilul este bolnav. Dar, nici acesta nu poate dura la nesfarsit.
Nici sotul nu poate beneficia de indemnizatie? Intreruperea e tot in ultimile 12 luni de dinaintea nasterii copilului?
Ultima modificare: Vineri, 9 Mai 2008
Lăzăruţiu Lucian, Avocat
am o intrebare stiti ceva de indemnizatia de crestere acopilului ptr mamicile care nu lucreaza?
Ultima modificare: Vineri, 9 Mai 2008
dragos marian, utilizator
acelasi lucru l-a patit si eu cu sotia si acum trebuie sa stau cu mana intinsa la stat
dragos marian a scris:

acelasi lucru l-a patit si eu cu sotia si acum trebuie sa stau cu mana intinsa la stat

ma poate ajuta cineva cu o intrebare? cand trebuie sa ma intorc la servici? in momentul cand a implinit copilul 2 ani sau cands-au implinit 2 ani de cand am intrat in concediul prenatal?
la implinirea a doi ani ai copilului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu postantal sau concediu pt cresterea copilului? eKa_2012 eKa_2012 Buna ziua! Sunt mamica unui bebelus de 1 an si jumatate si insarcinata in 6 luni cu cel de-al doilea copilas. Momentan ma aflu in concediul pentru cresterea ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil........ Monica H. Monica H. ma confrunt cu o noua situatie: o salariata are concediu pt.crestere copil pana la data de 30.09.2008.intre timp a mai nascut un copil si doreste ca incepand ... (vezi toată discuția)
Cum pot beneficia de concediu prenatal, postnatal si de cresterea copilului? profesor pe perioada determinata vickisor26 vickisor26 Buna ziua. Lucrez în învățământ ca profesor calificat din 2007 până în prezent 10 ian 2013, fără nici un fel de întrerupere, de fiecare ... (vezi toată discuția)