am un copil de 4 luni si incepand cu data de 15 mai trebuie sa incep serviciul, mentionez ca inainte de a naste lucram la o firma privata avand o vechime de 2 ani dar cu o intrerupere de 10 luni inainte de a naste, deoarece am fost plecata la munca in italia si am revenit dupa 10 luni inapoi la aceeasi firma, asta fiind anul trecut in octombrie, iar in luna ianuarie an nascut.Pe perioada cat am lucrat in strainatate nu am avut contract de munca, ci doar sotul meu, dar tot asa cu o mica intrerupere. Acum am stat acasa cele 126 de zile calendaristice care mi se cuvin prin lege de sarcina si lauzie, dar fiind obligata dupa aceea de a incepe serviciul deoarece nu pot beneficia de acei 2 ani de prenatal, as vrea sa stiu cu exactitate daca exista o portita de a mai sta acasa cu copilul dar platita, statul roman nu se gandeste ca si acei copii care mamicile nu au muncit au nevoie de bani pt.cresterea copilasului. va multumesc.
acelasi lucru l-a patit si eu cu sotia si acum trebuie sa stau cu mana intinsa la stat
~ final discuție ~